Zapad

Special cijena 3,00 € Redovna cijena 13,14 €
 • Jezik izvornika: njemački

 • Prijevod: Latica Bilopavlović Vuković

 • Broj stranica: 288

 • Datum izdanja: siječanj 2015.

 • ISBN: 978-953266615-1

 • Naslov izvornika: Lagerfeuer

 • Vrsta uveza: meki

 • Visina: 204 mm

 • Težina: 305 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Još koji trenutak i Nelly Senff i njezino dvoje djece dospjet će s druge strane Zida, na Zapad. Na Istoku više nemaju ništa: prije tri godine Nellyin si je muž oduzeo život, ili su joj tako barem rekli – ne može biti sigurna, nisu joj dopustili vidjeti tijelo.

Jedino što sada želi jest otići, zaboraviti, započeti život iznova.

Ali sedamdesetih godina prošloga stoljeća za Nelly Senff i tisuće onih poput nje iza Zida ne počinje Zapad – ondje su nepovjerljivost, hladnoća i prihvatni centar Marienfelde. I baš tu, u Čistilištu, između onoga što nije bilo Pakao i onoga što neće biti Raj, briljantna njemačka spisateljica Julia Franck pronalazi svoje junakinje i junake, rastavlja kompas predrasuda i u potrazi za ljudskošću nanovo uspostavlja strane svijeta.

Lijepa udovica Nelly Senff, poljska violončelistica Krystyna, izmučeni glumac Hans i John, tamnoputi agent CIA-e, susrest će se i dotaknuti u ograđenom perimetru Zapada, a ono što će iz njihovih dodira nastati potresna je i moćna priča o hrabrosti, roditeljskoj ljubavi i čovječnosti koja opstaje ili nestaje pod udarcima teškog čekića povijesti.

Zapad je napet poput trilera, no ponajprije je jezično remek-djelo.
Neue Zürcher Zeitung

Julia Franck od početka je imala izniman osjećaj za tempo pripovijedanja. Maestralno opisuje neizgovorivo u odnosima dvoje ljudi.
Berliner Zeitung

Nije jednostavno napisati roman o prebjezima iz DDR-a koji odiše duhom epske pravde, a pogotovo napisati ga za publiku koja, kad je o povijesti dviju Njemački riječ, zna samo za gorljivu sumnju ili blagu nostalgiju. Julia Franck u tome je uspjela... Ona ne želi poravnati račune s DDR-om – za takvo što predobra je spisateljica.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Projekt je realiziran uz potporu Europske Unije.

Čitaj u e-izdanju!

 1. Snažan roman o sudbini izbjeglica Snažan roman o sudbini izbjeglica Noćni ormarić glavnog urednika Roman najvažnije suvremene njemačke autorice Julije Franck govori o ljubavi, izbjeglištvu, o odnosu prema drugima i o Berlinu sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća. Julia Franck u Zapadu opisuje sve čežnje, nade, strahove i probleme mlade žene s dvoje male djece koja suočena s represijom u domovini mora pobjeći na drugu stranu i pokušati potražiti neki bolji, slobodniji život. Julia Fra