Žabe

Special cijena 21,38 € Redovna cijena 23,76 €
 • Jezik izvornika: kineski

 • Prijevod: Karolina Švencbir Bouzaza

 • Broj stranica: 384

 • Datum izdanja: srpanj 2016.

 • ISBN: 978-953266785-1

 • Naslov izvornika:

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 225 mm

 • Težina: 580 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 23,76 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Wan Xin kći je liječnika koji se proslavio svojim otporom prema Japancima. Kreće očevim stopama i kao primalja na kineskom selu dobiva legendaran status. No kad njezin zaručnik, pilot borbenog zrakoplova, prebjegne na Tajvan, šikaniranje koje doživljava kulminira na spektaklu javnog suđenja. Kako bi dokazala svoju lojalnost režimu, Wan Xin postaje fanatična zagovornica politike jednog djeteta, a bračne parove koji su se drznuli suprotstaviti i odlučili na drugu trudnoću progoni nevjerojatno nesmiljeno i uporno. Premda je zbog njezine slijepe odanosti Partiji i sam ostao udovac, njezin nećak Wan Zu želi zabilježiti njezin život, od slavnih dana do starosti, u kojoj se pokušava iskupiti za sve zlo koje je drugima nanijela.

Vodeći suvremeni kineski pisac Mo Yan u svojem romanu Žabe briljantno oslikava život u ruralnoj Kini od sredine 20. stoljeća do današnjih dana. Potresan i duhovit roman, nevjerojatan spoj zbilje i fantazije, Žabe su remek-djelo pisca kojem je Nobelova nagrada 2012. učvrstila poziciju jednog od najvećih i najvažnijih pisaca današnjice.

“Sirova i životna priča. Ovaj je roman veliko djelo s velikim idejama o vrlo osjetljivoj temi.”
The Wall Street Journal

“Mo Yana proslavio je njegov halucinativni realizam. Žabe su još jedan od dokaza njegova privlačno smionog pristupa književnosti. Nobelov odbor mudro je odabrao.”
The Washington Post

“Roman precizan poput dokumentarca, zastrašujući koliko i začudan.”
– André Clavel, Lire

“Potresna, nezaboravna, uzbudljiva priča.”
Financial Times

“Ovo je fascinantna kulturno-politička povijest. Vješto isprepleće farsu s društvenim komentarom, obiteljsku dramu s dubljim temama. Mnogo je u romanu zabavnog, mnogo je tužnog i dirljivog, a Mo Yan spretno se kreće između ta dva registra.”
Independent

“Uživat ćete u slasnoj i ironičnoj rečenici jednog od najboljih kineskih pisaca.”
– Nils C. Ahl, Le Monde

 1. Je li ovo najljepša knjižnica na svijetu? Je li ovo najljepša knjižnica na svijetu? Prizori od kojih će svakom zaljubljeniku u knjige zastati dah Bezbrojni su razlozi zbog kojih se može voljeti knjižnica. Od onog prvog, očitog, a to je nevjerojatna, na prvi pogled beskonačna raskoš ponuđenih knjiga i slatko iščekivanje onoga što se krije iza njihovih korica, pa do onih manje racionalnih: atmosfere, mirisa i svjetla. Bez obzira na to kako je arhitektonski riješena, svaka knjižnica ima svojih