Vrijeme između krojenja

25,08 €
  • Jezik izvornika: španjolski

  • Prijevod: Silvana Roglić

  • Broj stranica: 648

  • Datum izdanja: studeni 2013.

  • ISBN: 978-953266521-5

  • Naslov izvornika: El tiempo entre costuras

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 905 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 25,08 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Nevjerojatno je kakva se priča o svijetu i povijesti može skrojiti od života jedne modistice!

U osvit Španjolskoga građanskog rata mlada krojačica Sira Quiroga zbog ljubavi prema muškarcu kojega gotovo da i ne poznaje napustit će sve: Madrid, majku, zaručnika i sudbinu koja ju je čekala. Nedugo zatim ista ta ljubav ostavit će je slomljenu i samu, bez novca i poznanstava, s pregršt dugova i samo dvije vještine: umijećem šivanja i neuništivom željom da preživi. S ta će dva talenta Sira Quiroga promijeniti svijet i vrijeme u kojima je živjela.

Ljubavnica i bjegunica, kći i prijateljica, krojačica i špijunka, junakinja romana Vrijeme između krojenja ponajprije je hrabra žena koja je svojom stazom koračala ne bježeći od izazovâ i puna srca. Slijedeći njezin trag od predratnog Madrida do Maroka punog pustolova i krhke raskoši, od živopisnog Tetuana do Lisabona i mondenih portugalskih ljetovališta koja ne znaju za razaranja Drugoga svjetskog rata, nova španjolska književna zvijezda María Duenas kreće se zemljovidom uspomena i nostalgije prikazujući nam sjaj i bijedu najuzbudljivijeg dijela prošloga stoljeća!

Čudesan roman, pun intriga, ljubavi, tajni i nježnosti.
Mario Vargas Llosa

María Duenas rođena je pripovjedačica. Ispredajući svoju čaroliju, oživljava žegu, glamur i nedaće Maroka i Španjolske potkraj tridesetih godina prošloga stoljeća, a pred nama se rađa svijet kakav poznajemo iz filma Casablanca. Prelijepa ostavljena švelja u sam osvit rata mora u sebi pronaći snagu da nastavi živjeti... Pripremite se na pustolovinu i pročitajte ovaj roman!
Kate Morton

Muškarci, žene, adolescenti, kućanice, kritičari, profesori, političari... baš sve njih zarobit će ova knjiga, od prve do zadnje stranice!
La Vanguardia

Kad vam se dogodi da naiskap ispijete zadivljujući književni koktel od pustolovina, špijunaže, glamura, mode i strasti, ne preostaje drugo nego preporučiti ga... Čudesno djelo!”
20 minutos

Ova je knjiga predodređena da postane klasik.
Javier Sierra

Ovaj fantastični prvijenac besprijekorna je priča koja se čita nadušak. María Duenas zaslužuje svu vašu pozornost.
Publishers Weekly

Čitaj u e-izdanju!