Vatra i Minotaur

Special cijena 17,80 € Redovna cijena 19,78 €
  • Jezik izvornika: švedski

  • Prijevod: Sandra Ljubas

  • Broj stranica: 448

  • Datum izdanja: kolovoz 2020.

  • ISBN: 978-953358242-9

  • Naslov izvornika: 1794

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 555 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

1794.
Mickel Cardell ponovno je na dnu. Godinu dana nakon što je s Cecilom Wingeom riješio misterij osakaćenog leša, njegova prijatelja više nema, a jednoruki gradski čuvar zaborav traži u stockholmskim krčmama. Sve dok ga ne pronađe majka čija je kći okrutno ubijena u noći svojega vjenčanja. Kažu da je djevojku rastrgao čopor gladnih vukova, ali u to ne vjeruju ni majka ni Cardell. Je li to čudovišno umorstvo prve bračne noći počinio mladi plemić za kojega se udala? Ili neka mnogo opasnija zvijer?
Vatra i Minotaur, drugi nastavak maestralne povijesne stockholmske noir trilogije Niklasa Natt och Daga, ponovno nas odvodi u Grad među mostovima, iznova susreće s nezaboravnim Mickelom Cardellom i Annom Stinom Knapp, još jednom usisava u usijano, vrveće grotlo 18. stoljeća.
Od malaričnih obala karipske kolonije Svetog Bartolomeja do skrovitih kutaka Stockholma, pred nama se odmotava crvena nit nezamislivih zločina – trag koji vodi u srce mračnog labirinta, do čudovišta koje može pronaći samo onaj koji nema što izgubiti, ili onaj u čijem je srcu preostalo još malo svjetla.
I vatre.
Nakon međunarodnog bestselera Čuvar i vuk nova zvijezda skandinavskog trilera Niklas Natt och Dag u romanu Vatra i Minotaur uspio je nemoguće: napisati još bolji i uzbudljiviji triler – knjigu koja će vas uzdrmati i ostaviti bez daha.

“Potpuno neodoljivo.” – Malin Persson Giolito

“Niklas Natt och Dag očarat će vas svojim prikazom 18. stoljeća, iznimno moralnom pričom smještenom u duboko amoralan svijet. Ali usred sveg tog mraka postoji drhtavo svjetlo koje nas vodi.” – Gefle Dagblad

Vatra i Minotaur predivan je mizantropski portret patnje u nekadašnjem Stockholmu. Brutalno dobro!” – BTJ

“Najdopadljiviji su način na koji, gotovo dokumentaristički detaljno, opisuje razdoblje o kojemu piše te – još više – izvrstan stil. Kao kontrapunkt tami s kojom se suočavaju njegovi likovi autor nudi svjetlo koje dopire iz njegove gotovo poetske proze. Na trenutke, među najljepšima koje sam čitao.” – Södermanlands Nyheter

Prijevod ove knjige potpomogao je Švedski savjet za umjetnosti – Swedish Arts Council.