Uvod u fiziku katastrofe

Special cijena 5,98 € Redovna cijena 6,64 €
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Željka Černok

  • Broj stranica: 564

  • Datum izdanja: ožujak 2009.

  • ISBN: 978-953266086-9

  • Naslov izvornika: Special Topics in Calamity Physics

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 765 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 6,64 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Uvod u fiziku katastrofe Marishe Pessl najimpresivniji je eruditski romaneskni prvijenac od pojave Jonathana Safrana Foera i njegova romana Sve je rasvijetljeno... Uskovitlano, sjajno i slojevito djelo koje pripovijeda neporecivo pametan i neobuzdan novi glas... Na pitanje je li Uvod u fiziku katastrofe obvezno štivo za poklonike maštovite nove proze odgovor je: da.
Janet Maslin, The New York Times

Razigrana sinteza klasičnog i modernog, banalnosti i sudbine – spoj Nabokovljeva Pnina i TV-serije The O.C. – proizlazi iz autoričine poetike... Nakon ove optimistične knjige čitatelji će htjeti još.
The New York Times Book Review

Fascinantno i mračno, duhovito i pronicavo... Stvarna prednost ove pozamašne knjige rječito je pripovijedanje. Zahvaljujući autoričinoj darovitosti za jezične akrobacije stranice prolijeću uz minimalan napor.
USA Today

Oštroumna i originalna, dijelom je to priča o odrastanju, dijelom roman ceste, a dijelom osebujan pregled književnih klasika s primjesama romantične komedije i krimića... Takva pirotehnika smješta autoricu uz bok mladim, eklektičkim talentima kao što su Dave Eggers, Jonathan Safran Foer i Zadie Smith.
Vogue

Uvijek je poticajno otkriti pisca koji toliko uživa u očaravajućim igrama riječi.
Los Angeles Times

Satirični tour de force... Istodobno zabavan i mračan, ambiciozni romaneskni prvijenac Marishe Pessl netipična je priča o odrastanju, a autorica točno zna što želi postići. Tekstura romana, redak za retkom, donosi znalačku i ironičnu sliku suvremenih američkih pojavnosti, stilova i ljudi te umnogome podsjeća na Nabokova, primjerice u Loliti. Marisha Pessl ima izvanredan dar zapažanja. Takva odvažnost, poduprta oštroumnošću, pravo je blago.
The San Diego Union-Tribune

Ovaj visokonakladni debi koji obuhvaća više od petsto stranica krcatih književnim i popularno-kulturnim referencama te autoričinim ilustracijama zahtijeva pozornost.
People

Uvod u fiziku katastrofe plijeni pozornost unatoč ili možda upravo zahvaljujući začudnoj ambiciji... Neočekivani obrati, elokventna proza i nesvakidašnji gard.
Elle

Zapanjujući prvijenac... Riječ je o kempu jer autorica svjesno preuzima teme zbog kojih su Tajna povijest Donne Tartt i Prep Curtis Sittenfeld postali tako veliki hitovi. Knjiga je istodobno parodija glavnine zapadnoga kanona i, što je još važnije, iskren i originalno uvrnut pogled na ljubav, odrastanje i identitet.
Publishers Weekly

Razigrani, ambiciozni prvijenac, eskapistička ekstravagancija s književnim i popularnokulturnim aluzijama, vragolastom karakterizacijom, erotskom intrigom, ubojstvima i nezaustavljivom pripovjednom energijom.
Entertainment Weekly

Tu je i simpatičan glas, koji istodobno podsjeća na Hucka Finna, Holdena Caulfielda, Fran Leibowitz i Noru Ephron.
Harper's Magazine

Roman Marishe Pessl može se mnogočime pohvaliti: zamršenim zapletom i maštovitim likovima, napetošću krimića te književnim referencama, kojih je toliko da bi i Harold Bloom bio ponosan. Taj osebujni, ambiciozni roman svjedoči o velikom talentu.
Time Out New York

Pravi roman, jedan od onih sadržajnih i iscrpnih, s pričom koja plijeni pažnju i pruža najrjeđe od svih zadovoljstava, dobar svršetak.
Salon.com

Glas na koji valja računati, darovita književnica koja pripovijeda impresivnu i nepredvidljivu priču. Je li smrt Hannah Schneider bila samoubojstvo? Ili ubojstvo? Najveće od svih iznenađenja u ovoj hrabroj i živopisnoj knjizi jest to što ne možemo dočekati da to doznamo.
The Arizona Republic

Posve originalna i urnebesno zabavna, Fizika katastrofe beskrajno je duhovito štivo... Ovaj prvijenac otkriva novu maštovitu pripovjedačicu koja ne zaostaje za suvremenim piscima.
The Cleveland Plain Dealer

Neobičan, domišljat i mračan, Uvod u fiziku katastrofe osebujan je roman o sveučilišnom životu, zamršenu ubojstvu i odrastanju te vragolasta satira intelektualizma i akademske zajednice. Živopisna proza Marishe Pessl doseže vrhunac u slobodnim igrama riječi, duhovitim dosjetkama, enciklopedijskim zanimljivostima i vatrometu kulturnih referenci... Njezina zanesenost jezikom izaziva užitak.
The Miami Herald