Opći uvjeti on-line kupnje na fraktura.hr

Internetsku prodaju na Fraktura.hr obavlja Fraktura d.o.o. iz Ivanca Bistranskog, Bregovita 7, 10290 Zaprešić, OIB: 89465265383. Društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS 080425368, direktor društva je Sibila Serdarević.

Kupcem se smatra svaka osoba koja se registrira na stranice Fraktura.hr te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod. 

Kupac registracijom potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba.

Kupnju u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobnih osoba mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe kupnju mogu zaključiti samo uz suglasnost svog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Registracijom se potvrđuje status kupca u skladu s navedenim.

Za postupanje suprotno navedenom Fraktura d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

Sve cijene izražene su u hrvatskoj valuti i sadržavaju PDV po važećoj stopi. Važeće su cijene i ostale pogodnosti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe.

Izvornik računa primate prilikom plaćanja odnosno dostave.

Uvjeti kupnje/prodaje proizvoda putem Fraktura.hr određeni su ovim Općim uvjetima koje kupac prihvaća prilikom narudžbe. Kupnja/prodaja proizvoda provodi se kroz sljedeće etape: registracija, narudžba, plaćanje, dostava, povrat proizvoda.


 

Registracija

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, molimo Vas da u čim skorijem roku ažurirate Vaš korisnički račun na Fraktura.hr u rubrici "Prijavi se".

 

Naručivanje

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem dodavanjem u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenima u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe. Potvrdu o prihvatu narudžbe šaljemo na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom registracije. Ako ne dobijete e-mail o prihvatu narudžbe, molimo Vas da provjerite nalaze li se proizvodi u Vašoj košarici te ponovite proces naručivanja.

Fraktura d.o.o obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ako Fraktura d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca e-mailom radi zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

 

Plaćanje

Kupac se obavezuje naručene proizvode platiti Frakturi d.o.o. jednim od sljedećih načina plaćanja:

Online plaćanje kreditnom karticom

Kartica se ne tereti automatski, već se tereti tek kod odašiljanja robe. Prilikom naručivanja bit ćete preusmjereni na WSPay sigurni sustav online naplate, gdje ćete dovršiti kupovinu unosom broja Vaše kartice, sigurnosnog koda i datuma njezine valjanosti. Broj kartice šalje se SSL zaštićenom vezom WSPay-u. Podaci su šifrirani i ne mogu se zlouporabiti.

Internet bankarstvo, opća uplatnica

Plaćate prije preuzimanja robe. Molimo čekajte s plaćanjem dok Vas na kontaktiramo e-mailom.

Gotovina – pouzećem (vrijedi samo za područje Republike Hrvatske)

Prilikom preuzimanje pošiljke plaćate iznos računa dostavnoj službi.

 

Dostava

Naručene proizvode dostavljamo vlastitom dostavom ili renomiranim dostavnim službama (Hrvatska pošta, DPD, GLS, HP ekspres, DHL i drugi).

Cijene dostave istaknute su na Fraktura.hr i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijene dostave aktiviraju se kod naručivanja.

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 35 € za područje Republike Hrvatske.

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske jest tri radna dana, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze te se navedeni rok isporuke produžuje za dva radna dana.

U rokove isporuke ne računaju se:

  • dan prijama narudžbe;
  • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja;
  • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Frakture d.o.o.;
  • subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima.

Radno vrijeme službe za zaprimanje narudžbi i vlastitu distribuciju jest od ponedjeljka do petka od 8.00 do 15.00 sati, a u slučaju dostave trećom osobom u skladu s njezinim radnim vremenom.

 

Povrat i zamjena

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne zaprima istu nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: [email protected] ili na adresu Fraktura d.o.o., Bregovita 7, Ivanec Bistranski, 10290 Zaprešić u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom morate vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (pomiješani arci, ispušteni arci, neotisnute stranice). Reklamaciju je potrebno prijaviti Frakturi e-mailom na [email protected] ili tel. +385 13357863. Na način dogovoren s Frakturinom prodajom, proizvod zajedno s izvornim računom vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Fraktura d.o.o.

 

Pretplata i predbilježbe

Određene proizvode nudimo putem pretplate i predbilježbi a uvjeti će biti dani uz određenu akciju.

Naručene proizvode šaljemo odmah po primitku robe na naše skladište.

 

Zaštita osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka nam je bitna. Sve informacije o tome kako štitimo podatke korisnika naše web stranice možete naći u našoj Politici privatnosti i politici upravljanja kolačićima, koji dokument je svakodobno dostupan na dnu naše web stranice (poveznica „Zaštita privatnosti“). Navedeni dokument također sadrži sve bitne podatke vezane za upravljanje kolačićima.

 

Ostale odredbe

Fraktura d.o.o. ovlaštena je bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz on-line prodaju kao i sav ostali sadržaj na Fraktura.hr. Fraktura d.o.o. nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Internetska stranica Fraktura.hr uključuje linkove na druge internetske stranice za čiji sadržaj Fraktura d.o.o. nije odgovorna niti ga kontrolira te stoga korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik. Na internetskim stranicama Fraktura.hr moguće je oglašavanje a oglašivači su odgovorni da materijali za oglašavanje budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Fraktura d.o.o. nije odgovorna za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.

Sadržaj na Fraktura.hr autorski je i zaštićen je sukladno odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, te se može koristiti samo za osobne potrebe u nekomercijalne svrhe.

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju nužno biti identični proizvodu. Nastojimo što točnije prikazati i opisati artikle. Međutim, zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

Fraktura d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi prilikom korištenja Fraktura.hr mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na Fraktura.hr i na podacima pohranjenima na istim uređajima ako je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. Također Fraktura d.o.o. je oslobođena svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Fraktura.hr.

Prilikom registracije na Fraktura.hr bit ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem putem e-maila [email protected], kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.
Ako postoji bilo kakva sumnja na propust u sigurnosti, Fraktura d.o.o. ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Sve stranice Fraktura.hr prodavaonice na kojima se obavlja razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica Fraktura.hr.

Usluge koje Vam pruža Fraktura d.o.o. prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje ) te usluge za pristup našim stranicama. Fraktura d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja internetskih stranica.

Uvjete poslovanja možete preuzeti ovdje.