Uskim putom duboko na sjever

Special cijena 20,19 € Redovna cijena 22,43 €
 • Jezik izvornika: engleski

 • Prijevod: Dražen Čulić

 • Broj stranica: 432

 • Datum izdanja: lipanj 2017.

 • ISBN: 978-953266871-1

 • Naslov izvornika: The Narrow Road to the Deep North

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 225 mm

 • Težina: 725 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Kad Japanci 1942. osvoje Singapur, zarobljavaju dva­deset dvije tisuće Australaca. Među njima je i mladić s Tasmanije Dorrigo Evans, koji kao liječnik po­kušava svoje sunarodnjake zaštititi od okrutnog boj­nika Na­kamure. No australski zarobljenici dobivaju nemo­guć zadatak: da goloruki izgrade željezničku prugu kroz neprohodne šume Sija­­ma. U svako­dnevnoj borbi s bolestima i smrti Dorrigo nastoji ostati pribran prisjećajući se trenutka kad je prvi put ugledao Amy, pla­vokosu djevojku s grimiznom kamelijom. Premda je mislio kako je više nikad neće sresti, zapanjilo ga je kad je naišao na nju u hotelu svojeg tetka Keitha. U sijamskom paklu ostale uspomene iz predratnog doba sve više blijede, pa tako i ona na njegovu zaručnicu Ellu. No kad konačno nastupi mir, Dorrigo, Nakamura i osta­­li zarobljenici moraju se su­očiti s mirno­dopskim životom.

Uskim putom duboko na sjever vodećega austral­skog pisca srednje generacije Richarda Fla­nagana roman je iznimne snage, vješto ispričan i jako dirljiv. Epopeja o ljudskosti u nepod­nošljivim okolnostima i borbi za život i ljubav zasluženo je 2014. dobila nagradu Booker.

“Flanaganovo pisanje teče poput rijeke, katkada tamne od blata i leševa, katka­da blistave od mjesečine. Priče o žrtvama sudbine pogađaju ravno u dušu.”
– Catherine Taylor, Sunday Telegraph

“Klasik u nastajanju. Maestralan.”
Observer

“Elegantno istkan, s mjerom i bez zerice melodramatičnosti, Flanaganov je roman pravo remek-djelo.”
Financial Times

“Silno uvjerljiv. Veliko propitivanje kako je to biti dobar i loš čovjek u jednom tijelu i, povrh svega, kako je živjeti nakon što si uspio preživjeti.”
– Thomas Keneally, Guardian

“Flanagana mnogi s pravom smatraju naj­boljim australskim romanopiscem svo­­je generacije. Putovanje povezano s gubitkom i pronalaženjem, ovaj je roman prepun scena koje se čitatelju urežu u sjećanje. Nikad sentimentalan ili pretjeran, Flanagan istražuje ljudske reakcije, velike i male. On je jednostavno rođeni pisac.”
Economist

“U njegovim rečenicama ima ljepote čak i kad opisuje pakao na Zemlji.”
– Claire Alfree, Metro

“Flanagan čitatelju zaustavlja dah.”
Los Angeles Times

Ttibina Razotkrivanje s Richardom Flanaganom
Festival svjetske književnosti 2018.
3. 9. 2018., Kino Europa - dvorana Müller, Zagreb

 1. Kako živjeti kad si uspio preživjeti? Kako živjeti kad si uspio preživjeti? Teško i lijepo u isto vrijeme Uskim putom duboko na sjever australskog pisca Richarda Flanagana prava je epopeja o ljudskosti u nepodnošljivim okolnostima i borbi za život i ljubav. Ovo majstorski ispričano djelo zasluženi je dobitnik nagrade Booker 2014. Uostalom, Flanagana mnogi s pravom smatraju najboljim australskim romanopiscem svoje generacije: nikad sentimentalan ili pretjeran, Flanagan istražuje ljudske reakcije, bile o