Trenuci katarze

Special cijena 16,61 € Redovna cijena 18,45 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 384

  • Datum izdanja: srpanj 2013.

  • ISBN: 978-953266505-5

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 234 mm

  • Težina: 520 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 18,45 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Dvadeseto stoljeće, u kojem se isprepleću neviđeni tehnološki napredak i najveći svjetski sukobi, bez sumnje je najdramatičnija, najkrvavija dionica svjetske povijesti. To je ujedno i stoljeće koje je najbolje dokumentirano. O oba svjetska rata, o nebrojenim sukobima od balkanskih ratova s početka stoljeća do ratova na području bivše Jugoslavije s njegova kraja ispisane su bezbrojne knjige i analize. Dvadeseto stoljeće obilježili su mnogi događaji i ljudi. Trenuci katarze: prijelomni događaji XX. stoljeća jednoga od najaktivnijih povjesničara mlađe generacije Tvrtka Jakovine daju kratak pregled političke povijesti prošloga stoljeća. Od Velikoga rata do pada Berlinskoga zida iz onoga što se voli nazivati kratkim stoljećem Jakovina izdvaja upravo događaje i osobe koji su obilježili i krojili političku povijest.

Tvrtko Jakovina u Trenucima katarze iznimno plastično i živo opisuje ključne trenutke svjetskih događanja te ulogu Hrvatske i Jugoslavije u njima. Kao i uvijek ide dalje od poznatoga te iz mnoštva podataka slaže novu, drugačiju sliku, punu nijansi, ispisujući nezamjenjivi priručnik o povijesti dvadesetoga stoljeća.

Nagrada Kiklop 2013. za publicističku i znanstveno-popularnu knjigu godine

Da nema zagrebačkog povjesničara Tvrtka Jakovine, pitanje je tko bi hrvatskom gledateljstvu i čitateljstvu rastumačio recentne događaje o uzavrelim zemljama o kojima smo nekoć znali sve, a danas ne znamo ništa. Ljubitelji vanjske politike, napokon su dobili svoje štivo.
Saša Paparella

Hrvatska historiografija je u posljednjih desetak godina imala nekoliko knjiga na svjetskoj razini, i ovo je svjetska knjiga, knjiga svjetske povijesti, s Jugoslavijom u fokusu.
Tihomir Ponoš

Čitaj u e-izdanju!