Treći Reich

Nova povijest

Special cijena 50,05 € Redovna cijena 55,61 €
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Vuk Perišić

  • Broj stranica: 1200

  • Datum izdanja: rujan 2012.

  • ISBN: 978-953266399-0

  • Naslov izvornika: The Third Reich: A New History

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 234 mm

  • Težina: 1 650 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 55,61 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Treći Reich – Nova povijest Michaela Burleigha knjiga je o Trećem Reichu i nacizmu kakva dosad nije objavljena na hrvatskom jeziku. Ona objašnjava genezu nacizma, njegovu vladavinu te njegove katastrofalne i zle posljedice. Pisana na temelju golemog broja dokumenata i svjedočanstava počiniteljâ i žrtava, daje drugačiji uvid u povijest Trećeg Reicha i nacističke vladavine zla. Iako autor odlično poznaje teorijsku literaturu o nacističkom totalitarizmu, prednost daje malom čovjeku, njegovim razmišljanjima i, često nesretnoj, sudbini koju mu je namijenio Hitlerov režim. Od završetka Prvoga svjetskog rata pa do denacifikacije nakon Drugoga svjetskog rata, Burleigh čitatelja golemim znanjem i jednostavnošću izričaja vodi kroz povijest države, režima i sustava koji su obilježili Europu 20. stoljeća. Njegova knjiga progovara o suradnji konzervativnih njemačkih elita koje su pomogle Hitleru da dođe na vlast, o političkim prvacima mnogih europskih nacija koji su surađujući s nacistima pridonijeli ostvarenju nacističkoga monstruoznog plana te o ratnim naporima nacističke Njemačke, koja je htjela uspostaviti kontinentalnu dominaciju. Ipak, Treći Reich – Nova povijest ponajprije je knjiga o zlu koje je stvorilo Holokaust i gotovo uništilo europsku civilizaciju te u konačnici i samu Njemačku, a to se zlo gleda primarno očima najveće žrtve takva režima – malog čovjeka.

Ovo je štivo najvišeg ranga... Teško je zamisliti pronicljivije, oštroumnije ili sveobuhvatnije djelo suvremene povijesti.
Financial Times

Njegovo je pisanje izrazito pristupačno, zapanjujuće znanje jednostavno preneseno, a uvid neizmjeran... nepretenciozno i humano djelo.
TLS

Knjiga je najmarljivije istražena, s pouzdanim činjenicama i promišljenim dokazima. Pokazuje kamo u povijesti vode mitovi, mesijanski vladari i utopijska uvjerenja. Krvavo crvena nit koja se provlači Burleighovom knjigom uglavnom je satkana od tih elemenata.
Joachim Fest, Frankfurter Allgemeine Zeitung

Burleigh ima profinjen osjećaj za pojedinosti, za ona siva područja života u kojima su se bolne ljudske dvojbe nametale onima koji su klicali Hitleru kao i onima koji su mu služili.
Volker Berghahn, New York Times

Burleighova religijska metafora dragocjen je ključ za razumijevanje zanosa koji je nacizam izazvao u mnogih Nijemaca i koji je uspješno podrovao normalno ponašanje – “napad na pristojnost”, kako ga autor naziva.
Spectator

Engleski povjesničar Michael Burleigh uvjerljivo dokazuje kako je Njemačku začarala nova mračna religija kojom je dominirao Adolf Hitler... U ovoj uvjerljivo napisanoj knjizi autor briljira kao povjesničar morala, pišući kroniku njemačkog sve dubljeg potonuća u ponore zla.
Boston Globe

Burleighova golema i sveobuhvatna nova povijest uistinu je više nego dobrodošla. Nenadmašna je u svom dosegu, originalnosti i težnjama. Očekujem da se ovoj izvanrednoj knjizi još mnogo godina neće naći ravne.
Omer Bartov, New Republic

Burleigh naziva svoje djelo “novom poviješću” i to s punim pravom. Ne samo da je napisao najsveobuhvatniji jednosveščani prikaz Trećeg Reicha na bilo kojem jeziku nego i izvorno interpretativno djelo u kojem je čvrste povijesne činjenice, stroga analitička objašnjenja i nepokolebljiv intelektualno-moralni sud ujedinio s uvjerljivom originalnošću.
Michael A. Bernstein, Los Angeles Times

Suvremeni klasik... Burleighova je knjiga remekdjelo golemih proporcija. On je briljantan povjesničar i nadasve nadaren pisac i stilist. Unatoč opsegu, knjiga se ne ispušta iz ruku, uključujući i dvjesto zadivljujućih stranica bilješki.
Jerusalem Post

Knjiga odražava golemo znanje o nacističkoj Njemačkoj. Nenadmašan je prikaz nacističke države prije Drugoga svjetskog rata.
Max Hastings, Evening Standard

Burleigh je stvorio panoramu vremena nacionalsocijalizma koja rijetko viđenom snagom prikazuje moralno razaranje što ga je izazvao Hitlerov režim.
Neue Zürcher Zeitung

Ovo djelo zapanjuje i ulijeva strahopoštovanje... postignuće je koje oduzima dah, istodobno šire i dublje od ijednog sveska ikada objavljenog o istoj temi. Proizvod istinskog genija povijesne znanosti.
Niall Fergusson, Sunday Times

Spoj religijskog zanosa i niskih strasti stvoren masovnim fašizmom okosnica je Burleighove dojmljive nove povijesti Trećega Reicha. Ovo je monumentalna knjiga, međaš.
Richard Overy, Sunday Telegraph

Knjiga nudi zapanjujuće originalnu interpretaciju. Koliko god mislite da ste upoznati s temom, ova će vas knjiga iznenaditi... Burleigh je rekonstruirao mentalni svijet u kojem je postalo nezamislivo ne činiti nešto nezamislivo, a izopačeno je postalo konvencijom. Kada bih morao preporučiti samo jednu knjigu o Trećem Reichu bila bi to ova.
Daniel Johnson, Daily Telegraph