Tko to svira?

Special cijena 12,79 € Redovna cijena 15,99 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 28

  • Datum izdanja: veljača 2023.

  • ISBN: 978-953839817-9

  • Vrsta uveza: tvrdi

  • Visina: 289 mm

  • Težina: 310 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Slikovnice Svjetlana Junakovića Tko to svira?, Čije su to šare? i Tko tu živi? bogato su ilustrirane priče koje se temelje na pogađanju, a dio su čitave serije slikovnica, prvotno izašle u Kini, koja se zove Take a guess – Pogodi. Napisane su i osmišljene u obliku zagonetki i na svakoj stranici dijete ima priliku pogađati odgovor na neko pitanje. Tek otvaranjem dvostruke stranice pred njim će se pojaviti točan odgovor i zadiviti ga dvostruko – divnim ilustracijama i maštovitim odgovorima na pitalice.

U slikovnici Tko to svira? djeca će otkriti da hobotnica sa svim svojim krakovima svira flautu, zmija saksofon, medvjed kontrabas, pauk harfu, a slon klarinet. Dobit će priliku razmišljati o sličnostima naoko nespojivih stvari – gusjenice i harmonike, nilskoga konja i bubnja te žaba i gajdi. Moći će primijetiti prelijevanje boja i oblika – kako to da se zmija može stopiti sa saksofonom? Priča je pogodna da bi djeca naučila razlikovati i imenovati muzičke instrumente, možda i oponašati njihov zvuk ili se zainteresirala za pravo sviranje!

Ove slikovnice imaju vrlo malo teksta, koji je napisao sam Svjetlan Junaković, što znači da ih mogu čitati i vrlo mala djeca, koju će očarati bogatstvo boja i efekt iznenađenja što se pojavljuje na svakoj stranici. Vizualno su posebne i duhovite, potiču na brojna pitanja i asocijacije, i kao takve idealne su za početak dječjeg estetskog odgoja. Djeca koja se odmalena naviknu na umjetničke sadržaje neće poslije posezati za šablonskim i komercijalnim sadržajima slabe umjetničke vrijednosti. To je osnovni motiv za izdavanje ovih prekrasnih i posebnih knjiga za djecu.