Tatina klauzula

Special cijena 3,00 € Redovna cijena 19,78 €
  • Jezik izvornika: švedski

  • Prijevod: Željka Černok

  • Broj stranica: 288

  • Datum izdanja: kolovoz 2020.

  • ISBN: 978-953358232-0

  • Naslov izvornika: Pappaklausulen

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 204 mm

  • Težina: 385 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Sin koji je tata, a usto i knjigovođa koji želi biti pisac i stand up-komičar, broji dane na porodiljnom, dok njegova partnerica gradi karijeru pravnice. Tata koji je djed svoju je obitelj davno napustio. Ipak, redovito se vraća u Švedsku da zadrži svoja socijalna prava, a kao i uvijek odsjeda u sinovu uredu jer na to ima pravo po klauzuli ugovora koji su davno sklopili. No stvari se zakompliciraju kad nakon desetljeća potiskivanja osjećaja dođe do konačnog sraza mediteranskoga kaosa i skandinavske tjeskobe, a jedan od njih dvojice mora puknuti. Hoće li nova generacija ponoviti pogreške prethodne ili je na njima ipak nešto naučila?
Tatina klauzula švedskog pisca Jonasa Hassena Khemirija snažna je, melankolična i katarzična priča o obiteljskim odnosima i različitim mentalitetima. Izvrsno napisan, nevjerojatno životan, ujedno i potresan i duhovit, ovaj roman nedvojbeno pripada vrhu skandinavske književnosti 21. stoljeća.

“Bogata priča, puna sjete i napisana krasnim jezikom. Khemiri potvrđuje da je pisac kojeg ne smijete propustiti.” – Stefan Eklund, Borås Tidning (Švedska)

Tatina klauzula uspijeva u čitatelju stvoriti zarazni osjećaj melankolije. Polagano nižući svakodnevne trenutke, Khemiri gradi dobro poznati svijet pun pukotina koji ogoljuje što znači biti čovjek.” – Publishers Weekly

“Ovaj roman koji zabavlja i tjera na razmišljanje briljantno je napisao jedan od najmoćnijih skandinavskih autora, Jonas Hassen Khemiri.” – Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG (Norveška)

“Ne mogu se sjetiti kad sam posljednji put pročitala tako dobar opis suvremenog roditeljstva.” – Hilde Slåtto, Vårt Land (Norveška)

“Ova fascinantna priča obuzela me od samog početka i nisam je mogao zaboraviti dugo nakon što sam pročitao Tatinu klauzulu. Znam da nikad neću zaboraviti tatu koji je djed, sina koji je tata, sestru ili partnericu. Ostat će mi na pameti poput drugih izmišljenih likova koje nikad niste susreli u pravom životu, no koje biste prepoznali na ulici istog časa kad biste ih vidjeli.” – Herman Koch

“Zabavno i srceparajuće.” – Therese Eriksson, Tidningen Vi (Švedska)

Tatina klauzula Jonasa Hassena Khemirija hrabar je i izniman roman – zadivljuje svojim oblikovanjem i maštovitošću, a usto je čudesno pun srca i suosjećanja.” – Dinaw Mengestu