Strindbergova zvijezda

9,29 €
  • Jezik izvornika: švedski

  • Prijevod: Danilo Brozović

  • Broj stranica: 424

  • Datum izdanja: lipanj 2012.

  • ISBN: 978-953266395-2

  • Naslov izvornika: Strindbergs stjärna

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 730 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 9,29 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Ledena prostranstva Arktika krajem devetnaestog stoljeća. Tri švedska polarna istraživača nestaju nakon pogibeljna putovanja balonom. Tijela su im pronađena nakon više desetljeća, ali nitko sa sigurnošću ne može utvrditi kako su Andreé i njegovi suputnici stradali. Također, još manje ljudi zna pravi razlog ekspedicije, kao i to da je mladi fizičar Nils Strindberg na put ponio egipatski križ ankh te zvijezdu nepoznata porijekla. Stotinjak godina poslije amaterski ronilac Erik Hall u rudniku u Dalarni dolazi do zastrašujućeg otkrića – izvrsno očuvana leša nepoznate osobe. Kad se ustanovi da se radi o smrti s početka dvadesetog stoljeća, javnost gubi interes za tu priču, no tajne organizacije pod svaku se cijenu nastoje domoći križa i zvijezde koji su ključ najčuvanije tajne na svijetu. U njihovu operaciju sasvim slučajno upada Don Titelman, povjesničar, liječnik i ovisnik o tabletama, kojeg proganja obiteljsko breme iz Drugog svjetskog rata. Strindbergova zvijezda Jana Wallentina pustolovni je roman koji podsjeća na Julesa Vernea i Indianu Jonesa. Ova istinski uzbudljiva priča o drevnom znanju i ljudskom zlu međunarodna je senzacija prevedena na više od dvadeset jezika.

Intrigantan triler... Kombinacija tajni i simbola Dana Browna s avanturama Julesa Vernea... Drugačija od svih ostalih knjiga koje ćete pročitati ove godine.
AP

Odvažan avanturistički roman uronjen u skandinavsku mitologiju i nacističku ezoteriju.
Publishers Weekly

Zlokobni nacistički planovi, skandinavska mitologija, legende o propalim svjetovima i ekspedicija balonom na Sjeverni pol podloga su ovog modernog i uzbudljivog romana.
Kirkus

Strindbergova zvijezda nevjerojatno je napeta pripovijest koja stimulira maštu i potiče znatiželju svakog čitatelja koji se zanima za teorije zavjere.
Folkbladet

Impresivno je kako pisac uspijeva povezati sve te čudne no stvarne činjenice u djelotvornu krivotvorinu koju čak i razumni čitatelj jednostavno mora popratiti do kraja, iako će ga odvesti do studenog podzemlja pakla.
Aftonbladet

U svom prvijencu kojim oduzima dah čitatelju Jan Wallentin izvanredno dočarava tajanstvene svjetove Julesa Vernea te ih isprepliće s napetim trilerima u stilu Jamesa Bonda. Strindbergova zvijezda pripovijeda o vječnom zlu i dijaboličnim “ocima” koji iz sjene povlače konce života.
Katherine Neville,autorica Osmice