Sjever

Special cijena 17,99 € Redovna cijena 19,99 €
  • Jezik izvornika: švedski

  • Prijevod: Elizabeta Vrbančić

  • Broj stranica: 240

  • Datum izdanja: svibanj 2024.

  • ISBN: 978-953358721-9

  • Naslov izvornika: Nord

  • Težina: 444 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 19,99 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Igre seksa i moći su započele, a naivni je Alex – koji ne razumije svijet u kojem novac postavlja sva pravila, pa i ono tko će živjeti, odjednom uhvaćen u zamku opasne žene kojoj se još nitko nije suprotstavio.

Alex je kao tinejdžer skrivio fatalnu nesreću nakon koje su ga odbacili i obitelj i prijatelji. Život mu nikada nije pružio drugu šansu pa ponudu koja zvuči kao ostvarenje snova prihvaća bez postavljanja pitanja. Vjeruje da je posao kuhara u svjetski poznatom restoranu Sjever ono što će promijeniti njegovu sudbinu. Rad u kuhinji stresan je i težak, a ne pomažu ni stalna podmetanja kolega. Alex je neiskusan i jedva se snalazi. Kada neočekivano postane miljenikom fatalne vlasnice restorana Alice Duwal, povjeruje u njezine dobre namjere, ne sluteći da ona nije ono za što se predstavlja i da je iz njezine mreže nemoguće pobjeći.

Senzacionalni psihološki triler Sjever Katarine Ekstedt i Anne Winberg Sääf uzbudljivim nas menijem seksa, laži, manipulacija i neočekivanim obratima drži prikovanima za svaku stranicu. Hoće li se Alex izvući iz Aliceine zamke? Ili će i sam morati igrati prljavo kako bi pobijedio beskrupuloznu bogatašicu?

Kada si nečija lovina, jedina opcija da preživiš jest – da i sam postaneš lovac.

 

"Veselio sam se čitanju Sjevera i nisam bio nimalo razočaran. Ispunio je sva moja očekivanja za vrhunski triler. (…) Nemoguće ga je prestati čitati, kao rijetko koji roman."

Smålandsposten, Švedska

 

"Sjever je dobro napisan psihološki triler sa zadivljujućim glavnim likom, čija pozadinska priča lijepo rezonira s onim što se poslije događa u priči. Motivi izmanipuliranosti i nemogućnosti bijega iz situacije, kao i razapetosti na društvenim mrežama, potiču empatiju kod čitatelja. Društveno i geografsko okruženje dobro su opisani, posebice rad u restoranskoj kuhinji. Dijalozi su snažni i vode zaplet. Linije radnje lijepo se spajaju."

BTJ

 

"Roman za sladokusce. Spletke, igre moći i puno dobre hrane."

TV4 Nyhetsmorgon

 

"Fascinantan triler s napetom radnjom."

P4 Västernorrland

 

"Autorice Katarina Ekstedt i Anna Winberg Sääf do posljednje stranice uspijevaju održati drugačiju vrstu napetosti i neizvjesnosti, onu zbog straha, kad neprestano razmišljamo koliko loše sve može završiti. Često je uznemirujuće, na rubu nadrealnoga, ali budući da je radnja smještena u tako ekskluzivan i izoliran restoranski svemir, događaji se doimaju potpuno vjerodostojnima s obzirom na okvir. Brze scene lako se izmjenjuju i imaju nešto filmski u sebi. Nisam ispustio Sjever iz ruke dok ga nisam završio, i znatiželjan i zabrinut kako će stvari ispasti za Alexa."

Östersunds-Posten

 

"Roman je dobro komponiran, opisi posla u restoranu vješto su utkani u priču o Alexu i Alice. Napetost se održava osnovnim postupcima i teško je ostaviti knjigu jer je gotovo nemoguće shvatiti što se događa i kako će se Alex izvući iz sve teže situacije u kojoj se nalazi."

DAST Magazine