Sjena noći

Special cijena 21,38 € Redovna cijena 23,76 €
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Dražen Čulić

  • Broj stranica: 608

  • Datum izdanja: ožujak 2013.

  • ISBN: 978-953266469-0

  • Naslov izvornika: Shadow of Night

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 840 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 20,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Nakon pronalaska alkemičarskog rukopisa označena kao Ashmole 762, vrsna povjesničarka i osrednja vještica Diana Bishop sa svojim novopečenim suprugom vampirom Matthewom de Clairmontom kreće na put kroz vrijeme. Odredište njihova vremenskog putovanja Matthewova je Stara kuća u Oxfordu. Godina je 1590. i Diana upada među sve najslavnije ljude toga doba – od Waltera Raleigha i Williama Shakespearea do same kraljice Elizabete I. Osim pronalaska stranica koje nedostaju u Ashmoleu 762 njezina je glavna misija naučiti vještičje vještine, a krajem 16. stoljeća ne bi joj trebalo biti teško pronaći pravu učiteljicu. Međutim, na svojem putu Diana nailazi na brojne teškoće, a jedan od prvih izazova svakako je Philippe de Clairmont, Matthewov otac, koji se pridržava strogih načela prema kojima vještica nipošto nije pravi izbor za ženu jednoga plemenitog vampira. No Dianine su moći mnogo jače no što itko očekuje te na putu do cilja svladava brojne prepreke na koje emancipirana žena iz 21. stoljeća nailazi u elizabetinsko doba.

Sjena noći, drugi dio trilogije All Souls povjesničarke i spisateljice Deborah Harkness, postigla je još veći uspjeh od prvog nastavka, Otkrivanja vještica. Uzbudljiva priča o putovanju kroz vrijeme suvremene vještice Diane dosegla je prvo mjesto na ljestvici u New York Timesu, mnogi su je kritičari proglasili obveznim štivom, a Barnes&Noble i Amazon.com nazvali su ju jednom od najboljih knjiga objavljenih u 2012. godini.

Trilogija All soulsOtkrivanje vještica, Sjena noći i Knjiga života

 

Deborah Harkness opet je zasjala sa Sjenom noći, u kojoj nas vodi na mjesta na kojima nikad prije nismo bili.
USA Today

Sjena noći savršen je spoj fantastike, povijesti i romanse. Ako ste već pročitali Otkrivanje vještica i uživali u njemu, obvezno u ruke uzmite i Sjenu noći. A ako niste, odmah pronađite obje knjige i bacite se na posao.
The Miami Herald

Sjena noći prštav je povratak u prošlost, a čitatelji će osobito uživati u duhovitim opisima povijesnih besmrtnika.
New York Daily News

Harkness je u svojoj knjizi poredala žive mrtvace i suvremenu akademsku povijest pripovijedajući o Amerikanki feministkinji na dvoru kraljice Elizabete.
Publisher’s Weekly

Ovo je još jedna prekrasno napisana knjiga u kojoj se ponovno pokazuju sve jake strane D. Harkness kao povjesničarke, a čitateljima pruža osjećaj da su živjeli u prošlim svjetovima koje ovaj roman opisuje.
Sarah Connell, Water Street Bookstore Exeter, NH

Zarazna priča o čaroliji, povijesnom pustošenju i nadnaravnim ljubavnicima.
The Chicago Tribune

Čitatelji koji su uživali u zapanjujućim detaljima prve knjige i pomno izgrađenom svijetu bit će jednako očarani drugom knjigom iz trilogije.
Library Journal Reviews

Ova knjiga naprosto mora doživjeti sudbinu svoje prethodnice... Donosi opis Engleske u 16. stoljeću, ali s paranormalnim zaokretom. Napeta radnja priprema čitatelja za kulminaciju u trećem nastavku koji s nestrpljenjem očekujemo.
Crystal Renfro, Library Journal

Nisam sigurna jesam li mogla pretpostaviti u kojem će smjeru krenuti ovaj nastavak, ali činjenica je da je Sjena noći premašila sva moja očekivanja. U ovom romanu Deborah Harkness ponovno dovodi sve likove i čaroliju u kojima sam uživala čitajući prvu knjigu, nastavljajući priču o bitki u kojoj smrtna vještica i besmrtni vampir rješavaju misterij svojeg postojanja. Veselo putovanje u prošlost prava je pustolovina u kojoj čitamo o živopisnim običajima i srazovima nadnaravnih bića.
North County Times

Predivna čarolija koja može u potpunosti začarati čitatelja...
Entertainment Weekly


Čitaj u e-izdanju!