Sjena noći

Special cijena 11,83 € Redovna cijena 13,14 €
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Dražen Čulić

  • Broj stranica: 640

  • Datum izdanja: ožujak 2013.

  • ISBN: 978-953266596-3

  • Naslov izvornika: Shadow of Night

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 195 mm

  • Težina: 590 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 13,14 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Nakon što pronađe alkemičarski rukopis Ashmole 762, vrsna povjesničarka i osrednja vještica Diana Bishop sa svojim novopečenim suprugom vampirom Matthewom Clairmontom kreće na put kroz vrijeme. Odredište njihova vremenskog putovanja Matthewova je Stara kuća u Oxfordu. Godina je 1590. i Diana se našla među svim najslavnijim ljudima toga doba – od Waltera Raleigha i Williama Shakespearea do same kraljice Elizabete I. Osim da pronađe stranice koje nedostaju u Ashmoleu 762, njezina je glavna misija naučiti vještičje vještine, a krajem 16. stoljeća ne bi joj trebalo biti teško pronaći pravu učiteljicu. Ipak, na svojem putu Diana nailazi na brojne teškoće, a jedan od prvih izazova svakako je Matthewov otac Philippe de Clermont. No Dianine su moći mnogo jače no što itko očekuje, pa na putu do cilja svladava brojne prepreke na koje emancipirana žena iz 21. stoljeća nailazi u elizabetinsko doba.

Sjena noći, uzbudljiva priča o putovanju kroz vrijeme suvremene vještice Diane, drugi je dio trilogije All souls, koja je osvojila čitatelje u više od 30 zemalja te je prodana u više milijuna primjeraka.

Trilogija All soulsOtkrivanje vještica, Sjena noći i Knjiga života

Deborah Harkness opet je zasjala sa Sjenom noći, u kojoj nas vodi na mjesta na kojima nikad prije nismo bili.
USA Today

Sjena noći savršen je spoj fantastike, povijesti i romanse. Ako ste već pročitali Otkrivanje vještica i uživali u njemu, obvezno u ruke uzmite i Sjenu noći. A ako niste, odmah pronađite obje knjige i bacite se na posao.
The Miami Herald

Sjena noći prštav je povratak u prošlost, a čitatelji će osobito uživati u duhovitim opisima povijesnih besmrtnika.
New York Daily News

Harkness je u svojoj knjizi poredala žive mrtvace i suvremenu akademsku povijest pripovijedajući o Amerikanki feministkinji na dvoru kraljice Elizabete.
Publisher’s Weekly

Ovo je još jedna prekrasno napisana knjiga u kojoj se ponovno pokazuju sve jake strane D. Harkness kao povjesničarke, a čitateljima pruža osjećaj da su živjeli u prošlim svjetovima koje ovaj roman opisuje.
Sarah Connell, Water Street Bookstore Exeter, NH

Zarazna priča o čaroliji, povijesnom pustošenju i nadnaravnim ljubavnicima.
The Chicago Tribune

Čitatelji koji su uživali u zapanjujućim detaljima prve knjige i pomno izgrađenom svijetu bit će jednako očarani drugom knjigom iz trilogije.
Library Journal Reviews

Ova knjiga naprosto mora doživjeti sudbinu svoje prethodnice... Donosi opis Engleske u 16. stoljeću, ali s paranormalnim zaokretom. Napeta radnja priprema čitatelja za kulminaciju u trećem nastavku koji s nestrpljenjem očekujemo.
Crystal Renfro, Library Journal

Nisam sigurna jesam li mogla pretpostaviti u kojem će smjeru krenuti ovaj nastavak, ali činjenica je da je Sjena noći premašila sva moja očekivanja. U ovom romanu Deborah Harkness ponovno dovodi sve likove i čaroliju u kojima sam uživala čitajući prvu knjigu, nastavljajući priču o bitki u kojoj smrtna vještica i besmrtni vampir rješavaju misterij svojeg postojanja. Veselo putovanje u prošlost prava je pustolovina u kojoj čitamo o živopisnim običajima i srazovima nadnaravnih bića.
North County Times

Predivna čarolija koja može u potpunosti začarati čitatelja...
Entertainment Weekly


Čitaj u e-izdanju!