Savršenstva

Special cijena 17,09 € Redovna cijena 18,99 €
  • Jezik izvornika: talijanski

  • Prijevod: Antonija Radić

  • Broj stranica: 128

  • Datum izdanja: travanj 2024.

  • ISBN: 978-953358710-3

  • Naslov izvornika: Le Perfezioni

  • Vrsta uveza: Tvrdi s ovitkom

  • Težina: 444 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 18,99 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Kada Tom i Anna, strasno zaljubljeni milenijalci, shvate da ih rodni grad sputava, odluče se odseliti u mitski Berlin. Digitalni su nomadi, nemaju radno vrijeme ni redovita primanja, pa mogu živjeti gdje god požele. U svojim dvadesetima, u velegradu koji nikad ne spava, slobodni su i posvećeni sebi: uživaju u seks-partijima, izložbama, koncertima, drogama, izlascima. Život bez društvenih mreža ne mogu ni zamisliti. Kada 2016. započne izbjeglička kriza, mobiliziraju se kako bi pomogli – to je njihov susret s velikim povijesnim događajem. Volontiraju gotovo svakodnevno, ali uskoro postaju svjesni da je njihova uloga neznatna. Padaju u apatiju, nađu se u kolotečini i jedno drugo više ne primjećuju. Većina prijatelja vratila se u rodne gradove, prihvatila stalne poslove, osnovala obitelji. Čeka li i njih takav scenarij? Je li moguće spasiti ljubavni odnos u vremenu kada je lajk bitniji nego emocija?

Savršenstva su drzak, iskren roman o generaciji kojoj su promijenjena pravila odrastanja i o stalnoj rastrganosti između društvenih mreža i stvarnog života. Vincenzo Latronico u Savršenstvima postavlja neka od najvažnijih pitanja danas: kroje li Facebook i Instagram zaista našu sliku i priliku te kako živjeti autentično u virtualnom dobu.

 

"Istovremeno okrutno i divno ogledalo u kojem odraz mogu vidjeti svi koji su odrasli uz internet."

– Le Monde

 

"Autor je na briljantan način prikazao cijelu jednu generaciju. (...) Vincenzo Latronico je nevjerojatan. Njegov kratki beskompromisni roman tako je dobro napisan da na trenutke morate zastati i zapljeskati mu."

Elle

 

"Jedan od najtalentiranijih mladih europskih pisaca, Latronico je napisao veliki berlinski roman koji smo svi čekali."

– The New Yorker

 

"Biografija generacije koja se predala kapitalizmu internetskih platformi kako bi živjela u Berlinu. To je neka vrsta mrtve prirode naših postojanja." 

– Rolling Stone

 

"Vincenzo Latronico savršenim potezima slika precizan i jasan portret jedne generacije."

– Il Foglio

 

"Brz, lukav, inteligentan, ciničan i sentimentalan pripovjedač, obdaren gipkim i britkim jezikom kojim se služi kao bičem koji fijuče zrakom."

– L'Espresso

 

"Novi majstor talijanske književnosti."

– Frankfurter Allgemeine Zeitung