Salajeva reforma

Special cijena 125,10 kn Redovna cijena 139,00 kn
  • Jezik izvornika: talijanski

  • Prijevod: Ana Badurina

  • Broj stranica: 304

  • Datum izdanja: studeni 2015.

  • ISBN: 978-953266677-9

  • Naslov izvornika: La Riforma di Salai

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 380 g

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 250,00 kuna.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Hit krimići i trileri – hit akcija! Svaka 2. knjiga 50% jeftinija. Više od 40 najboljih krimića i najuzbudljivijih trilera – izaberi svojih nekoliko, a u košarici će ti se obračunati popust na svaku drugu knjigu. Do 17. 6. samo u Frakturinoj web-knjižari. Možete naručiti i e-poštom na [email protected] ili telefonom na 01/3357863. Za kupovinu iznad 200 kn poštarina je besplatna.

Susret iznimnoga povijesnog znanja, vještoga pripovijedanja i sočnoga humora u opusu talijanskoga spisateljsko-bračnog para Rite Monaldi i Francesca Sortija nikad nije bio sretniji nego u romanu Salajeva reforma.
Salaj, posinak glasovitog Leonarda da Vincija, čovjek je kakve je voljela renesansa: darovit slikar, neodoljiv zavodnik, pustolov i prznica, lukavac premazan svim mastima, koji zemaljski život živi punim plućima, ne brinući se previše ni o Nebu ni o Paklu. No ovaj put potraga za tajnom Leonardovom oporukom odvest će ga u Wittenberg, grad u kojemu se kroji nova vjerska karta svijeta i gdje će, u samome središtu reformacije, upoznati njezina pokretača Martina Luthera.

U izvještaju što ga Salaj o Lutheru piše papi oživljavaju portreti čitave galerije povijesnih likova – od Leonarda da Vincija do Lucasa Cranacha, od Melanthona do Katharine von Bora – a pustolovine koje će s njima podijeliti Salaj i njegov sin fra Redento prate se bez daha te i najozbiljnijima među nama mame osmijeh na lice. Oživljen kičicom simpatičnoga talijanskoga obješenjaka, Martin Luther pokazat će svoju drugu, povijesti dosad skrivenu stranu, a briljantni dvojac Monaldi i Sorti u romanu Salajeva reforma još će nas jednom uvjeriti kako se iz prešućivanih krhotina prošlosti može roditi čitava jedna nova stvarnost.

“Sirovo čitateljsko iskustvo!”
Frankfurter Allgemeine Zeitung

“Monaldi i Sorti isprepleću povijesnu raskoš, humor i bezobzirnost.”
Die Zeit

“Urnebesna igra mačke i miša...”
Bücher für Sie


Čitaj u e-izdanju!