Put samoovisnosti, Put sreće, Put susreta i Put suza

Special cijena 159,68 kn Redovna cijena 199,60 kn
  • Jezik izvornika: španjolski

  • Vrsta uveza: meki

Četiri su puta koja, kako piše slavni argentinski psihoterapeut Jorge Bucay, vode do potpunog ostvarenja svakoga ljudskog bića: put samoovisnosti, sreće, suza i susreta.

Putu susreta Jorge Bucay na svoj će nam neusporedivi način pokazati put istinskog susreta u svim našim odnosima: u prijateljstvu i obitelji, u ljubavi i seksu, a svaki korak na tom putu bit će vrijedna lekcija o suživotu i dogovoru, o privlačnosti i povjerenju, o dodiru s našim bližnjima, ljudima s kojima taj put prelazimo.

Vjeran stilu pisanja kojim je osvojio milijune čitatelja diljem svijeta, u Putu sreće Bucay ne nudi univerzalni recept za postizanje sreće, već mudar i dubok poticaj da – svatko za sebe – odgovorimo na izazov i pronađemo put koji do sreće vodi, a izvorište ima u našoj osobnosti i našim uvjerenjima.

Putu suza proslavljeni se argentinski psiholog posvećuje jednome od najsloženijih i najdelikatnijih ljudskih iskustava: gubitku voljenog bića.

Bez obzira na to kako ga nazivali i pod kojim ga imenom nalazili – osobna formula uspjeha, održavanje mentalnog zdravlja, preuzimanje brige o samome sebi – put samoovisnosti naš je najveći, možda i jedini pravi izazov, a kao i toliko puta do sada, mudrost Jorgea Bucaya pomoći će nam da ga prihvatimo i proputujemo.

  1. Ponovno krenuti na put Ponovno krenuti na put Potraga za smislom Čini se očitim da je smisao našega postojanja traženje sreće. Mnogi zapadnjački mislioci slažu se s tom tvrdnjom, od Aristotela do Williama Jamesa. "Ali… nije li život zasnovan na traženju osobne sreće egoističan, egocentričan i bijedan?" Odgovorit ću odmah na svako od tih pitanja. Egoističan: jest. Egocentričan: manje-više. Bijedan: ne nužno. Mi koji radimo s različitim skupinama lju