Proslovi za bolju zemlju

Special cijena 21,38 € Redovna cijena 23,76 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 424

  • Datum izdanja: listopad 2019.

  • ISBN: 978-953358165-1

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 234 mm

  • Težina: 660 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 10,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Slavko Goldstein bio je urednik, publicist, izdavač, povjesničar, leksikograf, novinar, scenarist, režiser, političar, židovski aktivist, no prije svega bio je humanist. Slavko Goldstein u svim je segmentima svoga djelovanja ostavio važan trag. Od mladosti do smrti dosljedno je brinuo za opće interese, pretpostavljajući ih vlastitima. Bio je predan demokratskim vrijednostima, bio je u opoziciji autokratima i tiranima, prezirao je nacionaliste i šoviniste.

Iz golema opusa Slavka Goldsteina priređivači i urednici Proslova za bolju zemlju Boris Pavelić i Ivo Goldstein izabrali su tekstove koji protokom vremena nisu izgubili na zanimljivosti, pa ni aktualnosti.

Proslovi za bolju zemlju obuhvaćaju tekstove od Partizanskoga dnevnika iz 1943. koje zapisuje mladić sa širokim krugom interesa, budući intelektualac, pa sve do prvih poglavlja Goldsteinove posljednje, nikad dovršene knjige. Svi tekstovi u knjizi, čak i izvadak iz opširnog dosjea koji je Služba državne sigurnosti vodila o Slavku Goldsteinu, pokazuju nam intelektualca uvijek spremnoga govoriti istinu, znatiželjnoga da razumije ne samo vlastitu zemlju već i čitav svijet, čovjeka beskompromisnog u želji da se stalno i iznova bori za pravednije društvo i svijet, mislioca koji želi da i njegova domovina dosljedno poštuje najbolje liberalnodemokratske standarde.

  1. Predstavljanje knjige Predstavljanje knjige "Proslovi za bolju zemlju" U ponedjeljak 28. listopada 2019. u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih (Teslina 7) predstavit ćemo knjigu Slavka Goldsteina Proslovi za bolju zemlju. O knjizi će govoriti Ivo Goldstein, Ivica Đikić, Boris Pavelić i Vesna Pusić, a razgovor će moderirati Seid Serdarević.                 Slavko Goldstein bio je urednik, publicist, izdavač, povjesničar, leksikograf, novinar, sce