Promjena

Special cijena 11,83 € Redovna cijena 13,14 €
 • Jezik izvornika: kineski

 • Prijevod: Karolina Švencbir Bouzaza

 • Broj stranica: 128

 • Datum izdanja: lipanj 2013.

 • ISBN: 978-953266486-7

 • Naslov izvornika: Change

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 205 mm

 • Težina: 210 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Promjena, kratki roman dobitnika Nobelove nagrade za književnost za 2012. Mo Yana, na najbolji nas način uvodi u djelo toga velikoga kineskog pisca. Pripovjedač nepouzdana sjećanja opisuje svoje odrastanje u Kini za vrijeme Kulturne revolucije, svoje školovanje, službovanje u vojsci i postajanje slavnim piscem. Kroz život glavnoga junaka prelamaju se i sve promjene koje se događaju posljednjih pedesetak godina u Kini, koja od ruralne zemlje postaje svjetska velesila.

Mo Yan u Promjeni pokazuje život i njegove promjene iz perspektive običnog čovjeka te čitatelju oslikava punokrvni, pulsirajući život Kine, koju upoznajemo onakvu kakva uistinu jest.

Kroz mješavinu fantastike i stvarnosti te povijesne i društvene perspektive Mo Yan stvorio je svijet koji svojom složenošću podsjeća na one Williama Faulknera i Gabriela Garcíje Márqueza, istovremeno pronalazeći ishodište u staroj kineskoj književnosti i usmenoj tradiciji.
Obrazloženje Odbora za Nobelovu nagradu

U svojim romanima i pripovijetkama Mo Yan donosi razgranate i složene portrete seoskog života u Kini, često se koristeći životinjama kao fantastičnim pripovjedačima i elementima bajki, koji prizivaju u sjećanje lirske opise južnoameričkih pisaca magičnog realizma.
New York Times

Mo Yan mogao bi biti kineski Kafka. Kao i on, i Yan ima sposobnost da s raznih strana prouči vlastito društvo i stvori fantastične promjene poput one u “Preobražaju” ili evocira zatupljujuću birokraciju i usputnu okrutnost suvremenih vlasti.
Publishers Weekly


Čitaj u e-izdanju!

 1. Je li ovo najljepša knjižnica na svijetu? Je li ovo najljepša knjižnica na svijetu? Prizori od kojih će svakom zaljubljeniku u knjige zastati dah Bezbrojni su razlozi zbog kojih se može voljeti knjižnica. Od onog prvog, očitog, a to je nevjerojatna, na prvi pogled beskonačna raskoš ponuđenih knjiga i slatko iščekivanje onoga što se krije iza njihovih korica, pa do onih manje racionalnih: atmosfere, mirisa i svjetla. Bez obzira na to kako je arhitektonski riješena, svaka knjižnica ima svojih