Sirove slasti

Najkontroverzniji suvremeni američki kuhar u nastavku legendarne knjige Dosje kuhinja obračunava se sa svijetom jela i kuhara duhovitošću, cinizmom, stilom, inteligentnom zlobom i beskompromisnom kritikom.

prijevod:
jezik izvornika: engleski
broj stranica: 272
datum izdanja: lipanj 2013.

Najkontroverzniji suvremeni američki kuhar u nastavku legendarne knjige Dosje kuhinja obračunava se sa svijetom jela i kuhara duhovitošću, cinizmom, stilom, inteligentnom zlobom i beskompromisnom kritikom.

Teme:
9789532664874

Anthony Bourdain vraća se na scenu knjigom Sirove slasti pišući o visokoj kuhinji i niskim strastima – jednako kvalitetno, zanimljivo i žestoko kao i dosad. Ne postoji iskreniji pojedinac među slavnim šefovima kuhinja. A upravo ga to razlikuje od ostatka medijske gastroscene u čijem je stvaranju sudjelovao.

Najkontroverzniji suvremeni američki kuhar u nastavku legendarne knjige Dosje kuhinja obračunava se sa svijetom jela i kuhara duhovitošću, cinizmom, stilom, inteligentnom zlobom i beskompromisnom kritikom. Sirove slasti nova je doza Bourdainovih nemilosrdnih i iskrenih gastronomskih ispovijesti koju ćete progutati u jednom zalogaju!

Poput svog idola Boba Dylana, čim pokrene trend, ostavlja ga za sobom. No sada je opet tu, piše o šefovima kuhinja i restoranima, s onim istim žarom koji je Dosje kuhinju učinio tako neodoljivim.
Time

Bourdain poznaje svijet o kojem piše, ima dobar ukus i stil koji prirodno osvaja… Bourdain je beznadni romantičar kad je riječ o jelu i ljudima koji ga pripremaju.
New York Times Book Rewiev

Svemu što napiše Bourdain doda osobnu notu. U urnebesno smiješnom eseju opisuje svoja uporna nastojanja da odvrati kćer od brze hrane uvjeravajući je da klaun Ronald McDonald ima buhe.
Washington Post

Bourdain bez zadrške opisuje život u kuhinjama američkih restorana, pišući istovremeno autobiografiju i vodič kroz tajne zanata.
Guardian

prijevod:
jezik izvornika: engleski
naslov izvornika: Medium Raw
broj stranica: 272
vrsta uveza: Meki uvez
datum izdanja: lipanj 2013.
visina: 225.00 mm
ISBN 978-953266487-4
Kategorije: Teme:

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain (New York, 1956. - Strasbourg, 2018.) je završio Američki kulinarski institut te vodio newyorške restorane Supper Club, One Fifth Avenue, Sullivan’s i Brasserie Les Halles. Pisao je za New York Times, The Times, Face, Black Book, Independent, časopis Food Arts i druge. Njegov poznati članak “Nemojte jesti prije nego to ovo pročitate”, objavljen 1999. u The New Yorkeru, pobudio je golem interes u Americi i Velikoj Britaniji te ga potaknuo na pisanje slavnih knjiga Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly (u hrvatskom prijevodu Dosje kuhinja) i The Nasty Bits (u hrvatskom prijevodu Opaki zalogaji), nemilosrdno otvorenih gastronomskih ispovijedi. Godine 2001. Anthony Bourdain putovao je svijetom u potrazi za “ekstremnom kuhinjom”, a knjiga koja je potom nastala, Cook’s Tour: In Search of the Perfect Meal (u hrvatskom prijevodu Kuharovo putovanje), postala je bestseler u Americi i Velikoj Britaniji te 2002. osvojila nagradu za najbolju knjigu o hrani. Napisao je još kriminalističke romane Bone in the Throat, Gone Bamboo i The Bobby Gold Stories, povijesni roman Typhoid Mary i kuharicu Les Halles Cookbook. Bio je jedan od najboljih svjetskih šefova kuhinje. Televizijsku je slavu stekao serijalom o kuhanju i svjetskim restoranima Anthony Bourdain: No Reservations u sklopu kojeg je posjetio Hrvatsku 2012. Serijal se isprva prikazivao na Food Networku, a danas se emitira na Travel Channelu. Uz televizijsku je seriju 2007. objavio i istoimenu knjigu.
Više...

Na zalihi

Opaki zalogaji

6,64

Na zalihi

Kuharovo putovanje

19,37

Na zalihi

Dosje kuhinja

6,64

Slične knjige