IZJAVA O PRIVATNOSTI I POLITIKA KOLAČIĆA

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Tvrtka Fraktura d.o.o. vlasnik je web-stranice fraktura.hr. Pripremili smo ovu Izjavu o privatnosti kako bismo pokazali da nam je važna privatnost naših korisnika te kako bismo vas informirali o načinima skupljanja i obrade osobnih podataka na ovoj web-stranici.

Molimo vas da Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo Vaše osobne podatke.

Na sva Vaša pitanja ili pritužbe u vezi s našom politikom privatnosti ili rukovanjem osobnim podacima rado ćemo odgovoriti. Kontaktirajte nas putem e-maila novosti@fraktura.hr ili na adresu: Fraktura d.o.o., Bregovita 7, Ivanec Bistranski, 10290 Zaprešić, Republika Hrvatska.

Prikupljanje podataka

Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih fizičkom, fiziološkom, genetskom, mentalnom, ekonomskom, kulturnom ili socijalnom identitetu tog pojedinca.

Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite obrazac ili prilikom prijave na newsletter.

Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših internetskih servera ili upotrebom "kolačića". Više o kolačićima pročitajte u nastavku ove Izjave.

Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web-stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vašu IP adresu, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podatke vašeg uređaja poput postavki hardvera, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

Obrada podataka

Podatke dobivene o Vama upotrebljavamo u jednu ili više navedenih svrha:

  • radi personalizacije Vašeg korisničkog iskustva (prikupljene informacije pomažu nam da bolje odgovorimo na Vaše individualne potrebe);
  • radi poboljšanja svoje web-stranice (trajno nastojimo poboljšati ponudu svoje web-stranice na temelju povratnih informacija koje dobivamo od posjetitelja);
  • radi uspostave primarnoga kanala komunikacije s vama;
  • radi povremenog slanja e-poruka, koje se tiču povremenog primanja vijesti (ako to želite), ažuriranja, informacija o sličnim proizvodima ili uslugama itd.

Poveznice s trećim stranama

Na svojoj web-stranici ne nudimo niti pružamo usluge ili proizvode trećih strana.

Upotreba kolačića

Kako biste saznali kako upotrebljavamo kolačiće, pročitajte našu Politiku o kolačićima u nastavku Izjave.

Zaštita vaših podataka

Kako bismo zaštitili osobne podatke koje šaljete preko ove web-stranice, primjenjujemo fizičke, tehničke i organizacijske mjere sigurnosti. Neprestano nadograđujemo i testiramo svoju sigurnosnu tehnologiju. Ograničavamo pristup Vašim osobnim podacima samo na one zaposlenike koji trebaju znati te informacije kako bi Vam pružili neke koristi ili usluge. Osim toga educiramo svoje zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka.

Pohrana i rok čuvanja podataka

Svi podaci pohranjeni su u bazama podataka i repozitorijima u Europskoj Uniji. Pohranjene podatke nećemo pohranjivati u državama izvan Europske Unije.

Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo tijekom trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama te u skladu s pozitivnim propisima.

Prava pojedinaca

Ako želite znati posjedujemo li i obrađujemo Vaše osobne podatke, ili ako želite pristupiti osobnim podacima koje imamo o Vama, molimo Vas da nas kontaktirate na novosti@fraktura.hr.

Također možete zahtijevati informacije o svrsi i načinu obrade podataka. Imate pravo na ispravak osobnih podataka koje posjedujemo ako su oni netočni. Također možete, uz određene iznimke, zatražiti da izbrišemo Vaše podatke ili prestanemo s njihovom obradom. Možete tražiti da prestanemo prestanemo Vaše osobne podatke u svrhe izravnog marketinga.

Ako nam podnesete zahtjev za slanje Vaših osobnih podataka na novosti@fraktura.hr, udovoljit ćemo tom zahtjevu besplatno. Ako ne možemo udovoljiti Vašem zahtjevu u razumnom roku, obavijestit ćemo Vas o datumu kada ćemo udovoljiti zahtjevu. Ako iz nekog razlog na možemo ispuniti Vaš zahtjev, poslat ćemo Vam objašnjenje o tome zašto nismo udovoljili Vašem zahtjevu.

Obavješćivanje o povredi osobnih podataka

U slučaju povrede osobnih podataka obavijestit ćemo u roku 72 sata Vas i nadležno nadzorno tijelo porukom e-pošte o razmjerima povrede, obuhvaćenim podacima, možebitnom utjecaju na naše usluge i našim planiranim mjerama za osiguranje podataka i ograničenje bilo kakvih štetnih učinaka po pojedince.

Obavijest o povredi nećemo Vam poslati:

ü ako postoje tehničke i organizacijske mjere zaštite (poput enkripcije) koje su primijenjene na osobne podatke pogođene povredom osobnih podataka, koje te podatke čine nerazumljivima bilo kojoj osobi koja im nije ovlaštena pristupiti;

ü ako smo poduzeli naknadne mjere kojima se osigurava da više nije vjerojatno da će doći do visokog rizika za prava i slobode pojedinaca;

ü ako bi to iziskivalo nerazmjeran napor (u tom slučaju obavijestit ćemo Vas putem sredstava javnog obavješćivanja ili ćemo poduzeti sličnu jednako djelotvornu mjeru).

Povreda osobnih podataka znači povredu sigurnosti koja vodi do nenamjernog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neautoriziranog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, čuvaju i obrađuju u vezi s nuđenjem naših usluga.

Vaša privola

Korištenjem ove web-stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Promjene naše politike privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.

Ova politika privatnosti posljednji je put izmijenjena 24 . svibnja 2018.godine. 

Pravo na pritužbu nadležnom tijelu

U bilo kojem trenutku možete poslati pritužbu nadzornom tijelu u vezi s našim skupljanjem i obradom Vaših osobnih podataka. U Republici Hrvatskoj pritužbu možete podnijeti Agenciji za zaštitu osobnih podatka (AZOP).

POLITIKA O KOLAČIĆIMA

Naša politika o kolačićima objašnjava što su kolačići, kako mi upotrebljavamo kolačiće, kakav izbor imate u vezi s kolačićima i kako možete pronaći dodatne informacije o kolačićima. Korištenjem ove web-stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Što su kolačići?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web-stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web-stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Poslije, kada opet otvorite istu web-stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici, što omogućuje stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web-stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu Vam vidljive. Ipak, postavke internetskog preglednika možete promijeniti i tako sami izabrati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, obrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično.

Kakve kolačiće upotrebljavamo i zašto?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju. Mi ih upotrebljavamo da omogućimo pristup sadržaju.

Trajni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenome mjestu. Trajni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Mi upotrebljavamo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati stranicu sukladno Vašim navikama. Ova je informacija anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Kakav izbor imate u vezi s kolačićima?

Isključivanjem kolačića odlučujete da nećete dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskom pregledniku.

Imajte na umu, blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati ovu web-stranicu, no neke njezine mogućnosti možda Vam neće biti dostupne.

Ako želite saznati više o kolačićima, uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju te kako možete upravljati njima ili ih isključiti, posjetite web-stranicu www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu . Ako želite onemogućiti praćenje putem servisa Google Analytics na svim web-mjestima, posjetite web-stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

Izmjene naše politike o kolačićima

Svaku buduću izmjenu svoje politike o kolačićima objavit ćemo na ovoj stranici. Molimo Vas da povremeno posjetite ovu stranicu radi informiranja o mogućim izmjenama naše politike o kolačićima. Ova politika o kolačićima posljednji je put izmijenjena 24. svibnja 2018. godine i zamjenjuje svaku drugu politiku o kolačićima koja je vrijedila prije tog datuma.

Kontakt

Sva pitanja, komentari i zahtjevi vezani uz ovu politiku o kolačićima dobrodošli su te ih možete uputiti na adresu Fraktura d.o.o., Bregovita 7, Ivanec Bistranski, P. P. 102, HR – 10290 Zaprešić, Republika Hrvatska, ili na adresu e-pošte novosti@fraktura.hr.