Ponoćna palača

Special cijena 5,98 € Redovna cijena 6,64 €
  • Jezik izvornika: španjolski

  • Prijevod: Silvana Roglić

  • Broj stranica: 256

  • Datum izdanja: travanj 2013.

  • ISBN: 978-953266476-8

  • Naslov izvornika: El Palacio de la Medianoche

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 205 mm

  • Težina: 360 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 6,64 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

U drugom dijelu svoje svjetski poznate Trilogije magle Carlos Ruiz Zafón vodi nas u tridesete godine prošlog stoljeća, u Calcuttu, u srce tame.

Ponoćna palača posjeduje sve što je čitatelje diljem svijeta natjeralo da se zaljube u djelo autora Sjene vjetra, Princa Magle i Zatočenika Neba: očaravajuću pozornicu, misterij i moćnu prijetnju koja se nada sve nadvija.

Godine 1916. u mračnoj i kišnoj noći Calcutte sudbina je razdvojila živote dvoje djece, blizanaca Bena i Sheere. Od njihova nemilosrdnog progonitelja i grupe plaćenih ubojica spasit će ih mladi britanski časnik, no cijena koju će za to platiti bit će velika: njegov život.

Šesnaest godina poslije, kada se kao neznanci sretnu u Ponoćnoj palači, svatko sa svojim snom o budućnosti, Ben i Sheere i ne slute koliko su povezani, kao ni to da demon Calcutte dolazi naplatiti svoj stari dug.

A kada otkriju prve dvije tajne, saznat će i da ih ovaj put ne namjerava pustiti tako lako.

Uz pomoć vjernih prijatelja, članova tajnoga društva Chowbar, brat i sestra suočit će se sa zagonetkama i užasom koji vrebaju u sjenama Grada palačâ, pružajući Carlosu Ruizu Zafónu priliku da ispiše stranice koje će još jednom oduševiti kako mlađe tako i starije njegove čitatelje.

“Ova priča o tajnom društvu, željezničkom kolodvoru u obliku labirinta i mračnom liku iz prošlosti svojim će maštovitim pripovijedanjem i raspletom podsjetiti na Zafónov svjetski poznati bestseler Sjenu vjetra.”
Choice

Ponoćna palača doista zna kako čitatelja zadržati na udici... Egzotični triler majstora pripovijedanja.”
Flipside

“Ako volite misterij, nadnaravno, likove mitske snage, vjernosti i junaštva... pročitajte ovu knjigu i uživajte!”
Armadillo

“Zafónove knjige za mlade u Španjolskoj su objavljene puno prije nego što je postao međunarodna književna zvijezda i fascinantno je u Ponoćnoj palači otkriti nagovještaje Sjene vjetra.”
Financial Times

“Zastrašujuća umorstva, zlodjela od kojih se ledi krv u žilama (...) proslavljeni autor Sjene vjetra Carlos Ruiz Zafón svoju je priču o utvarama smjestio u Ponoćnu palaču!”
Vogue

“Zafónova Calcutta ima mnoštvo mističnih elemenata koje pisci često povezuju s tim gradom, ali ovaj roman pokazuje i Calcuttu koja, rastrzana godinama neprijateljske kolonizacije, žudi da se oslobodi jarma. Pisac nam uspijeva dočarati trenutke istinskog užasa u maestralnim pripovjedačkim obratima koji priču nose njezinu završetku.”
Publisher’s Weekly