Po nalogu očeva

Special cijena 18,80 € Redovna cijena 20,89 €
  • Jezik izvornika: njemački

  • Prijevod: Dorta Jagić

  • Broj stranica: 400

  • Datum izdanja: listopad 2012.

  • ISBN: 978-953266411-9

  • Naslov izvornika: Im Auftrag der Väter

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 205 mm

  • Težina: 520 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 20,89 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Maleno mjesto u blizini Freiburga. U vrtu obitelji Niemann iznenada se pojavi naoružani muškarac te ustvrdi da je kuća njegova. Čim su Niemanni obavijestili policiju, neznanac nestaje, no tijekom noći vraća se i postavlja uistinu neobičan ultimatum. U jednom od svojih najtežih slučajeva freiburška policijska istražiteljica Louise Boni traga za zločincem koji pokazuje da je spreman na sve te da slijedi zastrašujući i teško predvidljiv plan. Nastojeći spriječiti tragediju koju naslućuje, pri čemu je gone duhovi prošlosti, Louise pokušava ući u trag misterioznom čovjeku i otkriti njegove motive. Put je vodi do podunavskih Švaba pa do Bleiburškog polja, a kad preko Zagreba stigne u Osijek, njezina sudbina dobiva još jedan neočekivani obrat. Po nalogu očeva izvrstan je spoj kriminalističke priče i ozbiljnog romana. Njegova je radnja pomno razrađena, a likovi iznimno nijansirani, pa su objavljivanje Bottinijeva djela kritičari nazvali pravim događajem na njemačkoj sceni kriminalističke literature.

Zapanjuje kako jedan muškarac može stvoriti tako veličanstven ženski lik. Očekujemo još priča s detektivkom Boni.
Frankfurter Neue Presse

Suptilni triler.
Freundin

Autor, koji živi u Münchenu, dok se njegove priče događaju u Freiburgu, izgradio je osebujni ton kojim stvara atmosferu - usto mu valja odati priznanje za hrabrost zbog složene radnje.
Frankfurter Rundschau

Snažan krimić o osobnoj i kolektivnoj krivnji, o izgonu i odgovornosti - i pitanju što je domovina.
Stuttgarter Nachrichten

Vječna potraga za odgovorima na pitanje o počinitelju i žrtvi, o grijehu i krivnji te o pravu i pravednosti eskalira u ovoj munjevitoj Bottinijevoj priči. I to sve do gorkoga kraja, u kojemu nema ni nade ni poravnavanja računa. Čitatelj ostaje duboko potresen.
Münchener Merkur

Bottini se prihvatio velikog istraživanja. Divan, veoma dubok roman.
Krimi-Couch

Karakteristike novoga slučaja Louise Boni: napet je, na mnogim stranicama duhovit, a k tome prožet onim neobičnim duhom ultimatuma koji karakterizira sve Bottinijeve romane.
Hendrik Werner, Die Welt


Čitaj u e-izdanju!