Pizzerija Kamikaze

i druge priče

Special cijena 9,44 € Redovna cijena 10,49 €
 • Jezik izvornika: hebrejski

 • Prijevod: Andrea Weiss Sadeh

 • Broj stranica: 160

 • Datum izdanja: kolovoz 2015.

 • ISBN: 978-953266646-5

 • Naslov izvornika: The Bus Driver Who Wanted To Be God, Pipelines, Missing Kissinger, Kneller’s Happy Campers, The Nimrod Flipout

 • Vrsta uveza: meki

 • Visina: 204 mm

 • Težina: 190 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 10,49 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Da se može napraviti, karta svijeta po Etgaru Keretu imala bi svoj Teksas i svoj Tel Aviv, svoje šutljive anđele i ambiciozne vozače autobusa. Na nju bi bili ucrtani selo u Uzbekistanu gdje još i danas stoji ulaz u Pakao i mjesto na koje nakon smrti odlaze samoubojice – gdje slavni pjevač, izvjesni Kurt, ne prestaje jamrati, a arapski se teroristi odaju alkoholizmu, jer u tamošnje barove ne zalaze obećane im hurije.

Da se može nacrtati, karta svijeta po Etgaru Keretu na sebi bi imala pregažene pse, beznadno trezvene roditelje, prve ljubavi i izdaje, neodoljive kasice-prasice, i dobrim bi dijelom odgovarala karti djetinjstva: sve na njoj bilo bi nam poznato, ali i kao da sve to vidimo prvi put. (Legenda bi joj sadržavala riječi poput “seks”, “Kafka”, “Holokaust”... ali i druge – za samo 79,00 kn ova jedinstvena karta garantirano se prilagođava svakom čitatelju!)

Da se može proizvesti, karta svijeta po Etgaru Keretu mnoge bi zbunila, a još brojnije usrećila, što, nažalost, otežava serijsku proizvodnju. Na njoj, svijet bi nam najednom izgledao malo apsurdniji i malo istinitiji, malo luđi i ljepši, možda čak i malo više naš – a s tim bi (sa svijetom ili s nama) nešto valjalo započeti, zar ne?

I baš zato, jer takve karte nema, predajemo vam Pizzeriju Kamikaze i druge priče. Zato što su baš one najbolji putokaz za svijet po jednom od najnevjerojatnijih pisaca današnjice, i zato što smo prilično sigurni da će nemoguće poći za rukom baš vama!

 1. Može li se pisanjem popraviti svijet? Može li se pisanjem popraviti svijet? Kratke priče kao genijalni izumi U jednoj Keretovoj priči glavni lik bogatstvo i slavu (prekrasnu djevojku, vilu s bazenom i život kao iz snova) stječe jedinstvenim darom: običnošću. Izgleda obično, razmišlja obično, a njegovi su izumi (maslina punjena maslinom, avokado punjen avokadom) i ulaganja (u nekretnine, tamo gdje je skupo uskoro će postati još skuplje) – slutite – obični da običniji