Pedeset cigareta za Elenu

Special cijena 16,61 € Redovna cijena 18,45 €
 • Jezik izvornika: hrvatski

 • Broj stranica: 232

 • Datum izdanja: kolovoz 2019.

 • ISBN: 978-953358152-1

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 204 mm

 • Težina: 325 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 18,45 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Pedeset cigareta za Elenu, najnoviji roman istaknute spisateljice Marine Vujčić u svojoj potki ima teoriju kaosa, tihi i neprimjetan "leptirov učinak" na razini malog čovjeka i njegove svakodnevnice. Ako leptir zamahne krilima u Pekingu, on može, kaže poslovica, uzrokovati uragan na Floridi – ali što se, recimo, može dogoditi kad jedan pedesetogodišnjak odluči svoj rođendan obilježiti tako da svih dvadeset i četiri sata, od ponoći kad mu rođendan počinje, pa do ponoći kad završava, ostane budan i da pri tome u čast svojoj poginuloj sestri blizanki, ispuni sasvim bizaran zavjet da popuši pedeset cigareta i sačuva pedeset opušaka?
Život Olivera Radmana, nositelja ove odluke, neće se zbog nje promijeniti ništa – ali bezazlena noćna šetnja na koju se uputio kako bi ostao budan utjecat će na živote troje neznanaca na način koji Oliver niti je mogao zamisliti niti će ga ikad postati svjestan.
Tijekom romana pratit ćemo još troje junaka tijekom ta dvadeset i četiri sata koja je Oliver, prkoseći rutini, odlučio provesti budan. Prva je Magdalena, žena koja te noći ne može spavati jer njezinog muža sutradan očekuje suđenje za pljačku mjenjačnice. Činjenica da je Oliver tijekom šetnje zastao pored njezinog prozora uočivši znak života u noćnoj pustoši, promijenit će njezinu prvotnu odluku o svjedočenju na suđenju zbog straha koji je pretrpjela misleći da se radi o predatoru koji će nauditi njoj i djeci. Drugi je mladić Viktor koji zbog Oliverove slučajne prisutnosti na ulici, gdje djevojka koja je dio noći provela kod njega čeka taksi, završi polugol na toj istoj ulici bez ključa i bez mogućnosti da se vrati u stan, a sutradan ga očekuje prvi radni dan na dugo željenom poslu na koji ne smije zakasniti. Treća je Greta, depresivna žena za koju se čini da joj je suprugov preljub najveći životni problem, ali način na koji joj se Oliver slučajno toga dana našao na putu izazvat će stanje u kojem će isplivati druge, daleko ozbiljnije potisnute traume.
Četiri paralelne priče ovih junaka, naizgled posve nepovezane, odvijat će se tijekom dvadeset četiri sata u danu na početku kojeg je Oliver donio odluku koja će utjecati na živote ostalih troje protagonista i likova koji su s njima povezani. Usprkos tome ostat će neznanci, iako bi im taj jedan dan, a nekima možda i ostatak života, izgledao sasvim drukčije da se jedni drugima nisu našli na putu.

Tribina Dvostruki portret s Mojcom Kumerdej i Marinom Vujčić
Festival svjetske književnosti 2019.
14. 9. 2019., Hrvatski glazbeni zavod, Zagreb

 1. Marina Vujčić na splitskoj Bookvici Marina Vujčić na splitskoj Bookvici U četvrtak 5. prosinca 2019. u 20.30 Marina Vujčić bit će gošća književnog programa Bookvica u splitskom Klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II). S Marinom Vujčić razgovarat će voditeljica Bookvice, prevoditeljica Patricija Horvat.
 2. Marina Vujčić u Gradskoj knjižnici Samobor Marina Vujčić u Gradskoj knjižnici Samobor U četvrtak 28. studenog 2019. u 19 sati Marina Vujčić gostuje u Gradskoj knjižnici Samobor (Krležina 9). O njezinom novom romanu Pedeset cigareta za Elenu s Marinom Vujčić razgovarat će Andrija Škare.                 Pedeset cigareta za Elenu, najnoviji roman istaknute spisateljice Marine Vujčić u svojoj potki ima teoriju kaosa, tihi i neprimjetan "leptirov učinak" na razini malog čovje
 3. Fraktura na Interliberu 2019. Fraktura na Interliberu 2019. Volimo Interliber! Najveći domaći sajam knjiga prilika nam je da predstavimo ono što smo radili cijelu godinu. Volimo se družiti s našim čitateljima, volimo ih upoznavati i veseli nas povratna informacija o onome što im se sviđa u našim izdanjima i što od nas očekuju. Ispunjava nas razgovor o knjigama. Posebno nas obraduje kada nekome otkrijemo knjigu koja se podudara s njegovim čitateljskim ukusom, naslov koji bi inače možda propu
 4. Zagrebačko predstavljanje Zagrebačko predstavljanje "Pedeset cigareta za Elenu" Na tribini Razotkrivanje u ponedjeljak 4. studenoga 2019. u 18 sati predstavit ćemo roman Pedeset cigareta za Elenu Marine Vujčić. U Maloj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu (Gundulićeva 6)razgovor s autoricom vodit će urednik Seid Serdarević.                 "Marina Vujčić je napisala roman koji me je ostavio nijemu od oduševljenja i iznova – još odanije, još složenije, još