Paganinijev ugovor

Special cijena 10,63 € Redovna cijena 11,81 €
 • Jezik izvornika: švedski

 • Prijevod: Željka Černok

 • Broj stranica: 512

 • Datum izdanja: travanj 2017.

 • ISBN: 978-953266858-2

 • Naslov izvornika: Paganinikontraktet

 • Vrsta uveza: meki

 • Visina: 204 mm

 • Težina: 450 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 10,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

U Stockholmskom arhipelagu, na napuštenom brodu, pronađena je mrtva djevojka, po svemu sudeći nasilno ubijena, a sljedećeg se dana u otmjenom stanu u stockholmskoj rezidencijalnoj četvrti objesio ugledni poslovni čovjek. Na prvi pogled ta dva slučaju nisu povezana, međutim inspektor Joona Linna uočava nešto što drugi nisu vidjeli, a u uzbudljivoj potrazi za istinom pridružuje mu se mlada, ambiciozna inspektorica iz Sigurnosno-obavještajne agencije Saga Bauer.

Paganinijev ugovor maestralan je drugi dio serijala o inspektoru Jooni Linni koji potpisuje bračni par Ahndoril pod svjetski poznatim pseudonimom Lars Kepler. Brojna, brutalna umorstva, progonjena aktivistica za zaštitu ljudskih prava, švedska industrija oružja, liberalna vlada, korumpirani službenici i međunarodna mafija samo su neki od elemenata koji su fascinantno uklopljeni u jedan od najboljih krimića nordijskog vala. Tko je sve sklopio ugovor s đavlom, od koga sve vrag traži naplatu duga i koje su to najveće more koje se pretvaraju u brutalnu stvarnost saznajte u Paganinijevu ugovoru.

Vjeruje se da je Paganini prodao dušu vragu u zamjenu za virtuoznost. Čitatelj je spreman prodati dušu kako bi ovu knjigu mogao pročitati u jednom dahu.
Arbetarbladet

Ležerna samouvjerenost i izbrušeni detalji potpuno će zarobiti čitatelja... Ovo je jedan od najuzbudljivijih švedskih romana posljednjih godina, ali i vrijedna književna umjetnina. Bolje od toga nije moguće.
Göteborgsposten

Keplerovo djelo nadmašuje konkurenciju svojom energijom, ali i sjetom, te ljepotom... Ni visoka ni popularna kultura ne nude spasenje, ali ovakav krimić prepun najvećeg uzbuđenja i zapanjujućeg poznavanja glazbe možda može pružiti privremenu utjehu.
Svenska Dagbladet

Autori su ponovno uspjeli zablistati u poplavi švedskih krimića... Kada se ugledni pisci pozabave žanrovskom književnošću, zanimljivo je da pišu zabavno, ali i književno vrijedno štivo sa živim likovima.
Helsingborgs Dagblad

 1. "Lazar" Larsa Keplera: Kada se netko vrati iz mrtvih, to može biti čudo. Ili noćna mora. Ne smatraju se bez razloga upravo švedski krimići i trileri vrhuncem žanra, čak i žanrom unutar žanra. Brzi, žestoki i nepredvidljivi, s oštricom koja zarezuje u kvarno tkivo društva i zapletima toliko uzbudljivim da vam jednostavno ne dopuštaju knjigu ispustiti iz ruku, pisani preciznim i jednostavnim jezikom i najčešće radnjom smješteni u Skandinaviju, gdje se ispod naoko mirne i uravnotežene slike društva kriju mračne sile, mo