Ovo vrijeme sada

Special cijena 125,10 kn Redovna cijena 139,00 kn
  • Jezik izvornika: bosanski

  • Broj stranica: 251

  • Datum izdanja: svibanj 2020.

  • ISBN: 978-953358221-4

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 204 mm

Knjigu Ovo vrijeme sada do 1. 6. možete naručiti po pretprodajnoj cijeni s 10% popusta, besplatnom dostavom i knjigom na dar za prvih 50 kupaca (Autoportret s torbom Semezdina Mehmedinovića, dar je podijeljen). Knjigu ćemo isporučiti u roku od tri radna dana po njenom izlasku iz tiska. Samo u Frakturinoj web-knjižari. Možete naručiti i e-poštom na [email protected] ili telefonom na 01/3357863. (Besplatna dostava vrijedi za Hrvatsku. Promotivni kodovi i akcijski popusti ne vrijede za knjige u pretprodaji.) 

Maleni događaji, treptaji sjećanja i smiraj sadašnjeg trenutka, fragmenti prijateljevanja, Sarajevo kao izbor, kao mjesto početka i mjesto povratka, grad kao čvrsta i nestabilna točka, sve su to tkanja oko kojega se množe priče, oko kojega se iznova rađa jezik u prozama Semezdina Mehmedinovića. Bilo da se radi o susretu s Márquezom u baru u Washingtonu ili o ženi koja donosi ogledalo kao svoj eksponat za neobičnu izložbu u kultnom prijeratnom sarajevskom kafiću, svaka epizoda uvijek je duboko intimna, promišljena, zaokružena, a istodobno nedovršena kakav je i život sam.
Rekreiranje razglednica za Aleša, gledanje nogometne utakmice, kava u ugodnom društvu, igranje partije šaha u muzeju književnosti, užitak u pogledu na hercegovačko nebo, selidba knjiga s kraja na kraj Sjedinjenih Država, sve su to priče koje tvore Ovo vrijeme sada – vrijeme prošlo, sadašnje, buduće. Ovo vrijeme sada vrijeme je koje izabiremo da bismo doživjeli sebe same, da bismo osjetili vlastitu intimu, da bismo otkrili duboko skrivene iskrice koje nas čine čovjekom. Ovo vrijeme sada knjiga je potrage, sjećanja i osjećaja, knjiga u kojoj se vrhunska proza i poezija spajaju u neodvojivo jedno.