Noćni cirkus

Special cijena 17,80 € Redovna cijena 19,78 €
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Alenka Mirković-Nađ

  • Broj stranica: 448

  • Datum izdanja: lipanj 2012.

  • ISBN: 978-953266385-3

  • Naslov izvornika: The Night Circus

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 740 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Cirkus stiže bez najave.

Ne prethode mu nikakve objave. Naprosto je tamo, a još jučer nije ga bilo. Crno-bijeli prugasti platneni šatori kriju jedinstveno, neponovljivo iskustvo prepuno iznenađenja što oduzimaju dah. Zovu ga Le Cirque des Reves i radi isključivo noću.
No iza kulisa odvija se žestoko nadmetanje – dvoboj mladih mađioničara Celije i Marca, za koji su ih od djetinjstva pripremali njihovi prevrtljivi učitelji. Njih dvoje ne zna detalje te igre u kojoj preživljava samo pobjednik, a cirkus je tek pozornica za tu izvanrednu bitku mašte i volje. No Celia i Marco, sebi samima usprkos, naglavce se survaju u ljubav – duboku, čarobnu, zbog koje svjetla trepere, a soba se zagrije i kad se tek dodirnu rukama.
Bila to prava ljubav ili ne, igra se mora odigrati, a sudbine svih koji u njoj sudjeluju, od ansambla izvanrednih cirkuskih izvođača do vlasnika, vise o niti, u zraku, opasno, poput neustrašivih akrobata.

Noćni cirkus me usrećio. Zaigrana i silno maštovita, Erin Morgenstern stvorila je cirkus za kojim sam oduvijek čeznula.”
Audrey Niffenegger

“Ovaj je roman prava šećerna vuna, ispredena od niti jestivog srebra... Ljubavna priča za odrasle s daškom romantične raskoši.”
The Washington Post

“Priča o Romeu i Juliji natopljena čarobnim realizmom – Noćni cirkus prkosi žanrovima i očekivanjima. Ukratko, nešto zbog čega zaboravljate sve drugo.”
The Boston Globe

“Nenametljivo, očaravajuće savršeno... Čitanje ovog romana nalik je na fantastičan san.”
Newsday

“Katkad pronađete roman toliko čaroban da ne možete umaknuti njegovim činima. Noćni cirkus jedna je od tih rijetkosti – napet, prekrasno napisan i krajnje očaravajući. Odlučite li ove godine pročitati samo jedan roman, neka ovo bude taj.”
Danielle Trussoni, autorica Angelologije

“Mračan poput čađe i svijetao poput iskri, Noćni cirkus i dalje me čini svojevoljnom zatočenicom svijeta gotovo nepodnošljive ljepote. Ovo je ljubavna priča epskih razmjera: stvara, razara i naposljetku transcendira. Ovo je jedna od najboljih knjiga koje sam ikada pročitala.”
Brunonia Barry, autorica Čitačice čipke

“Prvijenac koji se ne ispušta iz ruku. Noćni cirkus uvlači vas u svijet mračan i blještav istodobno, posve životan, no ujedno i snovit. Zarobit će vas.”
Téa Obreht, autorica knjige The Tiger’s Wife

Pogledaj The Night Circus Trailer

Gallery tarot majors

Erin Morgenstern facebook