Ništa strašno

Special cijena 17,99 € Redovna cijena 19,99 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 48

  • Datum izdanja: svibanj 2024.

  • ISBN: 978-953839840-7

  • Vrsta uveza: Tvrdi

  • Težina: 610 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 19,99 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Slikovnica Ništa strašno priča je o Dječaku i njegovom strahu. Dječak se boji mraka pa mu tata prije spavanja priča priču o obitelji strahova. Tu su mama Strah, tata Strah i glavni junak Mali Strah čiji je najveći strah postati strašan. Plah je i ne želi plašiti djecu, iako obitelj upravo to od njega očekuje. Ne pomaže mu ni strašna škola u kojoj mu učiteljica Fobija predaje strašne predmete kao što su strahovježbe ili strašematika. No kada Mali Strah upozna Dječaka kojega bi trebao plašiti, kroz razgovor i igru obojica će shvatiti da su puno sličniji nego što su zamišljali. Jer svatko se nečega boji, zar ne? Na kraju priče gasi se svjetlo, pali se mrak, dječak se oprašta od Malog Straha, a na njegovo se mjesto ušulja Mala Hrabrost.

Djeca će u slikovnici Ivane Đule i Milice Sinkauz prepoznati obitelj, čitanje prije spavanja, ohrabrivanje i podršku kao nešto što im je blisko, a istovremeno će se susresti s temom sukoba jednog neobičnog djeteta s uvriježenima očekivanjima, predrasudama i normama. Originalan i ludički jezik priče, s mnoštvom rima i jezičnih igara, pomoći će im da lakše razumiju i savladaju vlastite strahove.

Ilustracije Dominika Vukovića priču o strašnom, a opet dječjem svijetu, oživljavaju mnoštvom živopisnih detalja. I tko zna – možda mali čitatelji i čitateljice u nekom zakutku pronađu i sami sebe ili neki vlastiti strah.