Nebo i pakao, Tuga anđela i Ljudsko srce

Special cijena 260,00 kn Redovna cijena 377,00 kn

Glasovita trilogija “o dječaku” Jóna Kalmana Stefánssona prevedena je i objavljena u četrnaest zemalja. Posljednji roman trilogije nagrađen je 2011. s Bookseller’s Prize.

Nebo i pakao knjiga je elemenata, roman vode i vatre, zraka i zemlje, ali i sila koje ih sudaraju i mire – u spektakularnom krajoliku, u čovjeku. Hvalospjevi koje je Jón Kalman Stefánsson, najistaknutiji suvremeni islandski pisac, dobio za roman nisu pretjerani: ova fascinantna priča o Islandu i njegovoj prošlosti bezvremena je odiseja, lirska meditacija o životu i smrti, o raju i paklu koje nosimo u sebi.

Drugi roman trilogije, Tuga anđela, pravo je slavlje za svakoga književnog sladokusca. Prateći dečka i poštara na njihovu epskom putovanju divljinom, ponajbolji islandski pripovjedač govori nam o zastrašujućoj ljepoti prirode i čovjeku koji u njoj pokušava preživjeti, služeći se svime što mu je na raspolaganju – snagom udova, volje, ljubavi – i čarolijom riječi.

U Ljudskom srcu, posljednjem dijelu proslavljene romaneskne trilogije na Islandu će zavladati kratko, varljivo ljeto, sve će se priče ispreplesti, a sve niti povezati. Dečko će voljeti, putovati i, na kraju puta, postati muškarac – jedan od onih rijetkih i dragocjenih književnih likova koje sigurno nećete zaboraviti.

Prva knjiga trilogije, Nebo i pakao, u mekom je uvezu, a druge dvije u tvrdom.