Naš tim

Sibila Serdarević

kći arhitektice i književnika, rođena u Dubrovniku, odrasla je u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost i povijest umjetnosti te radila kao novinarka i likovna kritičarka. Od prvoga dana direktorica je Frakture, koju je osnovala sa suprugom, pretvarajući hobi i veliku ljubav u profesiju. U dosadašnjih dvadeset godina Frakture nije prestala uživati u čitanju i svom poslu.

Omiljene knjige

Seid Serdarević

glavni urednik, odrastao je u Zagrebu, gdje je i završio studij. Radio je kao urednik u mnogim časopisima i novinama za kulturu, bio urednik u Hena comu, radio kao lektor hrvatskoga na Sveučilištu u Bambergu te pisao kritike i eseje u svim važnijim časopisima. Sa suprugom Sibilom osnovao je Frakturu 2002.

Omiljene knjige

Roman Simić

urednik, rođen 1972. u Zadru, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je studij komparativne književnosti i španjolskog jezika. Uređivao je časopise, knjige i antologije. Pokretač je i umjetnički direktor Festivala europske kratke priče. Kao prozni pisac nagrađivan je, prevođen na strane jezike te uvršten u više antologija i pregleda suvremene hrvatske proze.

Omiljene knjige

Maja Glušić

grafička urednica, uređuje i dizajnira Frakturina izdanja od 2007.

Omiljene knjige

Sonja Cvetković

ovlaštena računovotkinja, rođena je, odrasla i školovala se u Zagrebu. U Frakturi radi od 2010. na knjigovodstvenim poslovima.

Omiljene knjige

Margareta Medjurečan

lektorica, rođena je 1970. u Zagrebu, gdje je studirala kroatistiku. Lektorira Frakturine knjige od 2004.

Omiljene knjige

Sanja Jovičić

Rođena u Užicu, studirala književnost i jezik u Beogradu. U nakladništvu radi od 2007. godine, a u Frakturi od 2015. (od 2020. na poslovima uređivanja knjiga).

Omiljene knjige

  

Davorin Sabljić

po zanimanju ekonomist. Rođen, odrastao i školovao se u Zagrebu. U Frakturi od 2016. godine na poslovima prodajnog predstavnika.

Omiljene knjige

  
 

Martina Cvetković

Rođena u Zagrebu. Diplomirala povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Frakturi zaposlena od 2017. godine na poslovima prodaje.

Omiljene knjige

 

 
 
 

Maša Ljubotina Vilić

voditeljica prodaje, u Frakturi zaposlena od 2019. Diplomirala je sociologiju i kroatologiju na Hrvatskim studijima u Zagrebu, a prethodno radno iskustvo stjecala u medijima i projektima u kulturi.

Omiljene knjige

Petra Pestić

rođena u Zadru. Diplomirala na grafičkom fakultetu u Zagrebu. U Frakturin tim došla je 2022. godine kao grafička urednica.

Omiljene knjige

 

Kristina Antić

dio tima Frakturine knjižare, rođena je u Šibeniku, a odrasla na otoku Prviću. Na Filozofskom fakultetu u Zadru završila je studij hrvatskog jezika i književnosti. Zadnjih deset godina živi i radi u Zagrebu. Kao profesorica hrvatskog jezika radila je u raznim osnovnim školama, no strast prema čitanju odvukla ju je ravno u Mislavovu 17.

Omiljene knjige

 

Lucija Butković

Diplomirala filozofiju i komparativnu književnost u Zagrebu. Objavila zbirku poezije, povremeno objavljuje književnu kritiku. U Frakturi radi od 2021. u Odnosima s javnošću.

Omiljene knjige

Nikola Cerovac

rođen u Rijeci. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je filozofiju i lingvistiku. Ranije je radio (i još povremeno radi) kao urednik, a Frakturinom timu u knjižari pridružio se u travnju 2022.

Omiljene knjige

Ivo Peronja

Rodom iz Jelse s otoka Hvara, diplomirao engleski jezik i književnost, pedagogiju te lingvistiku. Donedavno se bavio antikvarnim knjigama, a odnedavno i suvremenim u sklopu Frakturina knjižarskog tima, kojem se pridružio u studenome 2022.

Omiljene knjige

Monika Herceg

rođena je u Sisku 1990. Autorica je knjiga Početne koordinate, Vrijeme prije jezika i Ubij se, tata, a u Frakturi radi kao urednica od 2022. godine.

Omiljene knjige