Naš tim

Sibila Serdarević

kći arhitektice i književnika, rođena u Dubrovniku, odrasla je u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost i povijest umjetnosti te radila kao novinarka i likovna kritičarka. Od prvoga dana direktorica je Frakture, koju je osnovala sa suprugom, pretvarajući hobi i veliku ljubav u profesiju. U dosadašnjih devetnaest godina Frakture nije prestala uživati u čitanju i svom poslu.

Omiljene knjige

Seid Serdarević

glavni urednik, odrastao je u Zagrebu, gdje je i završio studij. Radio je kao urednik u mnogim časopisima i novinama za kulturu, bio urednik u Hena comu, radio kao lektor hrvatskoga na Sveučilištu u Bambergu te pisao kritike i eseje u svim važnijim časopisima. Sa suprugom Sibilom osnovao je Frakturu 2002.

Omiljene knjige

Roman Simić

urednik, rođen 1972. u Zadru, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je studij komparativne književnosti i španjolskog jezika. Uređivao je časopise, knjige i antologije. Pokretač je i umjetnički direktor Festivala europske kratke priče. Kao prozni pisac nagrađivan je, prevođen na strane jezike te uvršten u više antologija i pregleda suvremene hrvatske proze.

Omiljene knjige

Maja Glušić

grafička urednica, uređuje i dizajnira Frakturina izdanja od 2007.

Omiljene knjige

 

Vlatka Tor

asistentica uredništva i voditeljica odnosa s javnošću, rođena je u Zagrebu, gdje je studirala francuski jezik i komparativnu književnost. Prevodi s francuskog i engleskog, a u Frakturi je od 2012.

Omiljene knjige

 

Sonja Cvetković

ovlaštena računovotkinja, rođena je, odrasla i školovala se u Zagrebu. U Frakturi radi od 2010. na knjigovodstvenim poslovima.

Omiljene knjige

 

Margareta Medjurečan

lektorica, rođena je 1970. u Zagrebu, gdje je studirala kroatistiku. Lektorira Frakturine knjige od 2004.

Omiljene knjige

Sanja Jovičić

Rođena u Užicu, studirala književnost i jezik u Beogradu. U nakladništvu radi od 2007. godine, a u Frakturi od 2015. (od 2020. na poslovima uređivanja knjiga).

Omiljene knjige

  
 

Davorin Sabljić

po zanimanju ekonomist. Rođen, odrastao i školovao se u Zagrebu. U Frakturi od 2016. godine na poslovima prodajnog predstavnika.

Omiljene knjige

  

Martina Cvetković

Rođena u Zagrebu. Diplomirala povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Frakturi zaposlena od 2017. godine na poslovima prodaje.

Omiljene knjige

 

Andrija Škare

rođen 1981. u Zagrebu. Diplomirani novinar. Radio kao novinar, urednik i voditelj na televiziji, u novinama i na radiju. Objavio je pet proznih knjiga i niz priča u različitim časopisima u zemlji i inozemstvu. U Frakturi radi kao voditelj marketinga i povremeno kao urednik.

Omiljene knjige

Sanja Šterk

diplomirala je komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Frakturi radi od 2020. kao voditeljica web-knjižare.

Omiljene knjige