Naš tim

Sibila Serdarević

kći arhitektice i književnika, rođena u Dubrovniku, odrasla je u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost i povijest umjetnosti te radila kao novinarka i likovna kritičarka. Od prvoga dana direktorica je Frakture, koju je osnovala sa suprugom, pretvarajući hobi i veliku ljubav u profesiju. U dosadašnjih dvadeset godina Frakture nije prestala uživati u čitanju i svom poslu.

Omiljene knjige

Seid Serdarević

glavni urednik, odrastao je u Zagrebu, gdje je i završio studij. Radio je kao urednik u mnogim časopisima i novinama za kulturu, bio urednik u Hena comu, radio kao lektor hrvatskoga na Sveučilištu u Bambergu te pisao kritike i eseje u svim važnijim časopisima. Sa suprugom Sibilom osnovao je Frakturu 2002.

Roman Simić

urednik, rođen 1972. u Zadru, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je studij komparativne književnosti i španjolskog jezika. Uređivao je časopise, knjige i antologije. Pokretač je i umjetnički direktor Festivala europske kratke priče. Kao prozni pisac nagrađivan je, prevođen na strane jezike te uvršten u više antologija i pregleda suvremene hrvatske proze.

Omiljene knjige

Maja Glušić

grafička urednica, uređuje i dizajnira Frakturina izdanja od 2007.

Omiljene knjige

Sonja Cvetković

ovlaštena računovotkinja, rođena je, odrasla i školovala se u Zagrebu. U Frakturi radi od 2010. na knjigovodstvenim poslovima.

Omiljene knjige

Margareta Medjurečan

lektorica, rođena je 1970. u Zagrebu, gdje je studirala kroatistiku. Lektorira Frakturine knjige od 2004.

Omiljene knjige

Sanja Jovičić

Rođena u Užicu, studirala književnost i jezik u Beogradu. U nakladništvu radi od 2007. godine, a u Frakturi od 2015. (od 2020. na poslovima uređivanja knjiga).

Omiljene knjige

  

Davorin Sabljić

po zanimanju ekonomist. Rođen, odrastao i školovao se u Zagrebu. U Frakturi od 2016. godine na poslovima prodajnog predstavnika.

Omiljene knjige

  
 

Martina Cvetković

Rođena u Zagrebu. Diplomirala povijest i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Frakturi zaposlena od 2017. godine na poslovima prodaje.

Omiljene knjige

 

Andrija Škare

rođen 1981. u Zagrebu. Diplomirani novinar. Radio kao novinar, urednik i voditelj na televiziji, u novinama i na radiju. Objavio je pet proznih knjiga i niz priča u različitim časopisima u zemlji i inozemstvu. U Frakturi radi kao voditelj marketinga i povremeno kao urednik.

Omiljene knjige

Sanja Šterk

diplomirala je komparativnu književnost i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Frakturi radi od 2020. kao voditeljica web-knjižare.

Omiljene knjige

 

Maša Ljubotina Vilić

voditeljica prodaje, u Frakturi zaposlena od 2019. Diplomirala je sociologiju i kroatologiju na Hrvatskim studijima u Zagrebu, a prethodno radno iskustvo stjecala u medijima i projektima u kulturi.

Omiljene knjige

Tena Novak

diplomirala je komparativnu književnost i portugalski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Frakturi radi kao voditeljica projekata i prodaje prava.

Helena Smolčić

voditeljica Frakturine knjižare u Mislavovoj 17, rođena je i živi u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je studij južnoslavenskih jezika i književnosti i judaistike te trenutno radi na magisteriju iz bibliotekarstva. Dvije godine bila je urednica i voditeljica emisije Knjiški moljac na zagrebačkom Radio Studentu. Posao u Frakturi je ostvarenje svih njenih snova jer je u mogućnosti ljubav prema čitanju i knjigama svakodnevno dijeliti sa svojim kolegama i posjetiteljima knjižare.

Omiljene knjige

Kristina Antić

dio tima Frakturine knjižare, rođena je u Šibeniku, a odrasla na otoku Prviću. Na Filozofskom fakultetu u Zadru završila je studij hrvatskog jezika i književnosti. Zadnjih deset godina živi i radi u Zagrebu. Kao profesorica hrvatskog jezika radila je u raznim osnovnim školama, no strast prema čitanju odvukla ju je ravno u Mislavovu 17.

Tea Sesar

rođena i odrasla u Zagrebu, diplomirana profesorica hrvatskog jezika i književnosti svoje mjesto pod suncem pronašla je u osunčanoj Frakturinoj knjižari. Voli knjige i čitanje, povremeno piše književnu kritiku, u slobodno vrijeme trči, a kad odraste imat će psa. Udana je i majka maštovitoj trojci.

Omiljene knjige

Toma Serdarević

od malih je nogu pomagao na Interliberu, a sada radi u Knjižari Fraktura. Voli kazalište i studira komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Omiljene knjige

Lara Mitraković

osnovnu školu i gimnaziju završila je na otoku Visu, a studij kroatistike i sociologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavila je dvije zbirke pjesama. U Frakturi radi od lipnja 2021. kao asistentica glavnog urednika.

Omiljene knjige

Lucija Butković

Diplomirala filozofiju i komparativnu književnost u Zagrebu. Objavila zbirku poezije, povremeno objavljuje književnu kritiku. U Frakturi radi od 2021. u Odnosima s javnošću.

Karla Kostadinovski

rođena i odrasla u Zagrebu, gdje je i završila preddiplomski studij kroatistike i bohemistike. Bila je urednica i voditeljica emisija “Generalna proba“ i “Novi savjet“ na Radio Studentu te je osnovala vlastiti podcast “Foajer“. Radila je u Službi marketinga i prodaje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a nakon toga kao voditeljica društvenih mreža Kulture SC i asistentica u PR-u Teatra &TD. U Frakturi radi od 2022. kao voditeljica društvenih mreža i dio marketinškog tima.

Omiljene knjige

Nikola Cerovac

rođen u Rijeci. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je filozofiju i lingvistiku. Ranije je radio (i još povremeno radi) kao urednik, a Frakturinom timu u knjižari pridružio se u travnju 2022.