Muzej izgubljenih ljubavi

Special cijena 5,00 € Redovna cijena 18,45 €
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Tomislav Kuzmanović

  • Broj stranica: 200

  • Datum izdanja: studeni 2019.

  • ISBN: 978-953358174-3

  • Naslov izvornika: The Museum of Lost Love

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Težina: 300 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Kad na putu prema moru nakratko svrate u Zagreb, dvoje mladih Amerikanaca, psihoterapeutkinja Katia i sveučilišni predavač Goran, posjete Muzej prekinutih veza. Među eksponatima nailaze na pismo Goranove prve ljubavi iz izbjegličkog kampa u Bosni i shvaćaju kako ih sjena prošlosti – sve dok s njom ne svedu račune – neće pustiti na miru. Istodobno, na drugom kraju svijeta, Katijin klijent Tyler, bivši američki vojnik i povratnik iz Afganistana, smisao života pronalazi u neočekivanom očinstvu.
U Muzeju izgubljenih ljubavi Gary Barker na izvrstan način kombinira svoj spisateljski talent i dugogodišnji rad borca za ljudska prava. Dirljivo i realistično, Barkerovo pisanje pogađa ravno u srce, a glavni junaci, unatoč svojim lošim startnim pozicijama, svesrdno se trude da ne završe kao samo još jedan izložak u Muzeju prekinutih veza.

"Rat i ljubav vječne su književne teme. Stoga pisanje o njima ne traži samo hrabrog, nego i vještog pisca. Koristeći Muzej prekinutih veza kao okvir te kombinirajući dokumente i priče, Gary Barker pronalazi zanimljiv način da spoji svoje ljubavnike kroz vrijeme i preko kontinenata, pripovijedajući o njihovoj dirljivoj, beznadnoj, tragičnoj, no i ispunjujućoj borbi za ljubavlju."
- Slavenka Drakulić

"Prošlost progoni sadašnjost u ovom fragmentiranom romanu o mladim muškarcima i ženama koji nastoje vratiti ljubav. Te međusobno isprepletene priče bolno su emocionalne i krajnje realistične. Dirljiva knjiga o preživjelima u oružanim – i posebno nenaoružanim – sukobima."
- Kirkus Reviews

"Emocionalna snaga Muzeja izgubljenih ljubavi očita je od prve stranice i neće vas iznevjeriti. Ovi likovi dišu, vole, žaluju. Ostaju s vama."
- Jennifer Fox, scenaristica i redateljica filma Priča

"Gary Barker piše lijepo i efikasno kao rijetko koji pisac – u cijeloj knjizi nema niti jedne suvišne rečenice. On je Hemingway bez lažne macho energije, a Muzej izgubljenih ljubavi iznimno je svjedočanstvo o trajnoj snazi naših prošlosti."
- Richard Reyes-Gavilan, izvršni direktor Javnih knjižnica Washington DC-a

"Nadahnut stvarnim muzejom u Hrvatskoj, u svojem Muzeju izgubljenih ljubavi Gary Barker oživljava niz likova koji se trude pokazati ljubav, dobrotu, hrabrost i integritet u svijetu u kojem prevladavaju rat, genocid, silovanja, mučenja i traume. Dok slijedi nekoliko muškaraca i žena do njihovih prijelomnih odluka, njihove nas tragedije obuzimaju, a ljudskost uzvisuje."
- Michael Reichert, autor knjige How to Raise a Boy: The Power of Connection to Raise Good Men

Tribina Razotkrivanje s Garyjem Barkerom
25. 11. 2019., Café Muzeja prekinutih veza, Zagreb

  1. Predstavljanje romana Predstavljanje romana "Muzej izgubljenih ljubavi" Na tribini Razotkrivanje  u ponedjeljak 25. studenog 2019. u 18 sati  predstavit ćemo roman Muzej izgubljenih ljubavi  Garyja Barkera. U Caféu Muzeja prekinutih veza u Zagrebu (Ćirilometodska 2) razgovor s autorom uz prijevod s engleskog vodit će Andrija Škare.                 Kad na putu prema moru nakratko svrate u Zagreb, dvoje mladih Amerikanaca, psihoterapeutkinja Katia i sv