Muž i žena

Special cijena 17,43 € Redovna cijena 19,37 €
 • Jezik izvornika: hebrejski

 • Prijevod: Andrea Weiss Sadeh

 • Broj stranica: 320

 • Datum izdanja: prosinac 2009.

 • ISBN: 978-953266126-2

 • Naslov izvornika: Ba’al we-ischa

 • Vrsta uveza: meki

 • Visina: 225 mm

 • Težina: 455 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 19,37 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Naama i Udi Nojman par su još iz školskih dana, a njihova udobna bračna svakodnevica poljuljat će se jednog jutra kad Udi shvati da su mu noge oduzete. Liječnici i Naama čine sve kako bi iznova pokrenuli Udijevo tijelo, no ubrzo postaje jasno da je riječ o nečemu mnogo podmuklijem od bolesti. Začarani krug ljubomore, predbacivanja i ogorčenosti, koji Zeruya Shalev vješto ispisuje, postupno sve više stješnjuje tročlanu obitelj...
Slavna izraelska književnica Zeruya Shalev svojim originalnim lirskim opisima majstorski zahvaća prirodu ljubavi i strasti, a Muž i žena, roman o braku kojem prijeti raspad, čudesna je, dirljiva i suptilna ljubavna priča o bliskosti i samoći.

Ljubavna priča za 21. stoljeće
Die Welt

Jezik Zeruye Shalev nezaboravan je i dirljivo poetičan, a njezino shvaćanje ljudske žudnje za bliskošću i samoćom zapanjuje.
Publishers Weekly

Zeruya Shalev vodi čitatelja na jedinstveno putovanje kroz pakao braka koji se raspada... Napisana objektivno i suosjećajno, ovo je ljubavna priča za 21. stoljeće. Die Welt Zeruya Shalev istražuje kaotičnost intime bez imalo okolišanja. Pod njezinim perom banalnost svakodnevnog života prerasta u pravu pustolovinu. Upravo nam to otkriva svu veličinu njezine proze.
Telerama

Fascinantno štivo s dodatnom terapijskom vrijednosti, točnije rečeno, jedna od onih knjiga s kojima će se čitatelji koji i sami imaju bračnih problema nesumnjivo poistovjetiti. Pritom nismo ni spomenuli prelijep i bogat jezik Zeruye Shalev te njezine metafore i poredbe, kao i potpriče zahvaljujući kojima je roman sadržajno i značenjski još bogatiji.
Yediot Aharonot

Nema kratkog citata koji bi mogao dočarati orgastičnost njezine proze... a čitatelj je uvjeren da nema djela koje bi moglo stati uz bok ovome remek-djelu Zeruye Shalev.
Die Zeit

 1. Najdraža je knjiga uvijek ona koju sam zadnju pročitala Najdraža je knjiga uvijek ona koju sam zadnju pročitala Čitateljski svijet Morane Zibar Prije nego što je postala nacionalna TV-zvijezda zahvaljujući angažmanu u kvizu Potjera, Morana Zibar bila je poznata užem krugu pohoditelja zagrebačkih pub-kvizova kao žena koja zna odgovor na svako pitanje (a ako ne zna, onda to i nije pitanje!). Usto, Morana je bila food blogerica u vrijeme dok taj pojam nije ni postojao, svoje je gastronomske, gurmanske i pivske avanture predano bilježila na vrlo