Mogućnost nasilja

19,99 €
  • Jezik izvornika: hebrejski

  • Prijevod: Laila Šprajc

  • Broj stranica: 232

  • Datum izdanja: veljača 2024.

  • ISBN: 978-953358664-9

  • Naslov izvornika: Efsharut shel alimut

  • Vrsta uveza: Meki

  • Težina: 444 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 19,99 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

"Zastrašujuća i uznemirujuća psihološka drama."

Herald Scotland 

 

Hoće li Avi Avraham pobijediti krivnju koju osjeća zbog ubijenog dječaka Ofera? Hoće li poslušati vlastiti instinkt? Može li riješiti naizgled nerješiv slučaj?

Kovčeg s eksplozivnom napravom pronađen je kraj dječjeg vrtića. Bomba, srećom, nije eksplodirala, ali dolazi i anonimna prijetnja: ovo je samo početak. Inspektor Avi Avraham upravo se vratio s odmora i dobiva slučaj podmetanja bombe. Monstruoznost zločina u prošloj istrazi i sumnja da nije napravio dovoljno za ubijenog dječaka rastrojile su ga. Istraga bombe od samoga početka ulazi u slijepu ulicu. Sumnjivca koji je uhvaćen u bijegu na mjestu zločina mora pustiti zbog manjka dokaza i motiva. Odgajateljica u vrtiću šuti, šute i susjedi, ali Avraham je siguran – ništa nije kako se čini. Tijekom ispitivanja pažnju mu privuče otac dvojice dječaka iz vrtića, Haim Sara. Supruga Jennifer, prema njegovoj tvrdnji, otišla je na Filipine u posjet obitelji. Avraham je siguran da nešto skriva. Je li šutljivi i brižni otac povezan s bombom kraj vrtića? Zašto njegova žena nije bila na popisu putnika nijednog aviona?

Mogućnost nasilja Drora Mišanija, majstora detektivskih romana, drugi je dio nagrađivanog i na više od dvadeset jezika prevedenog serijala o neobičnom istražitelju Avrahamu Avrahamu. Napet i nepredvidiv, psihološki precizan i neočekivana raspleta, ovaj je roman jedan od nepobitnih vrhunaca toga žanra.

 

"Napet, ali iskren, Mišanijev drugi roman o Avrahamu još je privlačniji od njegova prvijenca."

Kirkus

 

"Mišani se dobro koristi svojim poznavanjem žanra kako bi stvorio još jedan psihološki složen slučaj, u procesu produbljujući svoj glavni lik."

Publishers Weekly

 

"S osvježavajuće uobičajenim protagonistom koji sumnja u sebe, roman Mogućnost nasilja i napet je i dirljiv (…) definitivno ispunjava obećanja svog izvrsnog prethodnika."

Guardian

 

"Moralno složena i psihološki uvjerljiva, Mogućnost nasilja zastrašujuća je i uznemirujuća psihološka drama."

 Herald Scotland

 

"Priča koja te odmah zgrabi, viđena očima mladog i pronicljivog detektiva, s dugom budućnošću u žanru krimića. U dvije riječi: velika preporuka."

Shots Magazine

 

"Dror Mišani jedan je od najvećih novih pisaca u žanru, s biranim jezikom i velikim ljudskim uvidom."

Politiken

 

"Mishani je najbolji u prikazivanju psihologije ispitivanja s obje strane, a zadovoljstvo koje knjiga pruža kao kriminalistički roman proizlazi iz drame koja se događa zbog priznavanja krivnje."

Sidney Morning Herald

 

"Psihološka drama koja doseže daleko dalje od zapleta običnog trilera."

Wpros 

 

"Mishani je napisao detektivski roman koji ima sve: snagu, stil, empatiju, zaplet, emociju."

Knack