Lovac na zečeve

149,00 kn
  • Jezik izvornika: švedski

  • Prijevod: Sandra Ljubas

  • Broj stranica: 520

  • Datum izdanja: ožujak 2019.

  • ISBN: 978-953358100-2

  • Naslov izvornika: Kaninjägaren

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 640 g

Kad eskort-dama Sofia Stefansson stigne klijentu koji je spreman platiti pet puta više od uobičajene tarife, muči ju loš predosjećaj. Svejedno ostane, no sado-mazo seansa u bogatoj stockholmskoj četvrti krene po zlu, a Sofia postaje neželjeni svjedok ubojstva ministra vanjskih poslova. Ubojičino ponašanje prkosi svakoj logici, a policija je uvjerena da je riječ o terorističkoj prijetnji. Jedina osoba koja bi mogla spriječiti smrtonosni niz, bivši policijski inspektor Joona Linna, služi višegodišnju zatvorsku kaznu. Na premijerovu intervenciju pruža mu se prilika da zaradi ranije puštanje na slobodu, no ubilački pohod nastavlja se s nesmiljenom žestinom.

Lovac na zečeve, šesti u nizu iz serijala o inspektoru Jooni Linni, punokrvni je triler s uistinu neočekivanim obratom. Bračni par Ahndoril, koji se skriva iza pseudonima Lars Kepler, ovim je romanom dokazao da nastavci mogu biti sve uzbudljiviji i nepredvidljiviji. Hipnotizirajuće!

"Lars Kepler sinonim je za istinski vješto napisane trilere. To je koncentrirana, furiozna, zastrašujuće dobra zabava."  Berlingske (Danska)

"Vještina autora je tolika da joj se jednostavno morate predati: počinju u punoj brzini, a zatim još više ubrzavaju, baš kao što lovac na zečeve proganja svoje žrtve."  Dagens Nyheter (Švedska)

"Ovo nisu knjige za one slaba srca. Kepler virtuozno niže scene pune napetosti."  New York Times

"Lars Kepler, odnosno Alexandra i Alexander Ahndoril, pišu romane nalik na scenarije, s kratkim poglavljima i brzom izmjenom scena. Zbog toga je ovu šestu knjigu o Jooni Linni gotovo nemoguće ispustiti iz ruku."  Nordjyske Stiftstidene (Danska)

"Kombinirajući tradicionalni krimić s intenzitetom trilera koji ostavlja bez daha, autori su stvorili uspješnu formulu međunarodnog kalibra. Majstori su kad treba ubaciti jezu u naizgled bezopasne situacije. Pravi užitak za prekaljene ljubitelje krimiromana."  Verdens Gang (Norveška)

Na pola priče znamo tko je ubojica, ali strava traje do kraja

Bojana Radović, Večernji list, 3. 3. 2019.

Sutra u hrvatske knjižare, ravno s tiskarskog stroja, stiže Lovac na zečeve – šesti slučaj inspektora Joona Linne, a ljubaznošću izdavača prvi smo pročitali ovaj uzbudljivi roman bračnog para Alexandre Coelho Ahndoril i Alexandera Ahndorila, koji objavljuju pod pseudonimom Lars Kepler.

Priča jest nastavak dosadašnje sage, ali se bez ikakvog problema može čitati kao poseban roman jer poveznice s prijašnjim knjigama tiču se ponajviše privtnog života glavnog junaka, a ne „friškog“ zločina. Glavnog junaka čitatelj susreće nakon što je već dvije godine proveo u zatvoru, ali ga okrutno ubojstvo, koje policija isprva istražuje kao teroristički čin, ponovno dovodi u žižu zbivanja. Napeta scena kojom knjiga završava jasno pokazuje da nam slijedi i sedmi (i tko zna koji) slučaj inspektora koje je svoje tvorce prometnuo u kraljeve skandinavskog krimića.

Ovdje je riječ o slučaju serijskog ubojice koji ubija ugledne članove društva, a kako se polako razotkriva čitava priča, jasno je da je riječ o osveti za okrutno silovanje koje se dogodilo u davnoj prošlosti. No, autori ovdje zapravo vrlo rano otkrivaju čitatelju cijelu priču, ali zbog toga ne gube na napetosti. Štoviše, tada ritam knjige i zbivanja u njoj postaje sve furiozniji, tako da čitatelj u tom drugom dijelu romana zapravo strahuje od brzine kojom ubija „lovac na zečeve“. Prizori su uglavnom kratki, smjenjuju se perspektive iz kojih se otkriva cijela priča, a sve je poredano u stilu vrhunskog scenarija za hit-film koji će gledatelje prikovati za stolice. Kao i u dosadašnjim romanima, autori u priču uvode nadasve aktualne likove pa se tako ovdje, uz „zvjerke“ iz visoke politike, pojavljuje i kuhar – TV zvijezda. Stoga morate doznati tko će – i pod koju cijenu – preživjeti pohod serijskog ubojice kakav se još nije pojavio na stranicama nekog trilera.