Ljetni dnevnik rata

Special cijena 17,55 € Redovna cijena 19,50 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 192

  • Datum izdanja: rujan 2012.

  • ISBN: 978-953266406-5

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 205 mm

  • Težina: 315 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 19,50 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Roman Ljetni dnevnik rata Vladimira Stojsavljevića prva je proza o ratu u Hrvatskoj. Napisan usred zračnih opasnosti, u vrijeme kada je sve bilo dramatično, kada je Vukovar bio pred padom, slike s malih ekrana i novinske vijesti govorile su o okupaciji i novim žrtvama, a surova, brutalna stvarnost grunula je u život svakog pojedinca, ovaj je roman i danas, više od dvadeset godina od prvog izdanja, iznimno zanimljiv, snažan i životan. Vladimir Stojsavljević uspio je iz vizure adolescenta savršeno ocrtati atmosferu Zagreba 1991. – vrijeme kada pucaju prijateljstva i ljubavi te se otkriva kakav je tko u stvarnosti.
Ljetni dnevnik rata pokazuje da za snažnu sliku suvremenosti nije nužan vremenski, nego umjetnički odmak. Stojsavljević je gotovo dnevnički, istovremeno s događajima, u dahu i brzom ritmu te s mnoštvom jakih slika i upečatljivih likova ispisao i danas iznimno dojmljive stranice o ratu i njegovim posljedicama na živote svih ljudi. Ovo je roman o godini u kojoj se sve nepovratno promijenilo.

“Uvlačeći se u pubertetsku kožu, Stojsavljević je odabrao pozu za prozu koja mu je omogućila da život ispituje naivnim okom infantilnog pripovjedača, ali koji će vlastitu infantilnost, kada to bude nužno, trampiti za šaku okrepljujuće ironije.”
Zdravko Zima, 1991.

Ljetni dnevnik rata najdojmljiviji je upravo kada priča o prijateljstvu dvojice dječaka, o naporu da se ono sačuva svim strahotama usprkos.”
Vesna Roler, 1991.

“...može se reći da je u Mislavu uspio ostvariti nesumnjivo najbolje izgrađena adolescentskog književnog junaka u novijoj hrvatskoj književnosti.”
Joško Paro, 1992.

“Priča o ratnom sazrijevanju pisana je moderno, dinamično, s dobro profiliranim likovima iz dječakove okoline (prijatelji, rodbina, susjedi); ukratko – čitko i blisko.”
Mirjana Jurišić, 1992.

Čitaj u e-izdanju!