Lisica

Special cijena 17,80 € Redovna cijena 19,78 €
 • Jezik izvornika: hrvatski

 • Broj stranica: 312

 • Datum izdanja: lipanj 2017.

 • ISBN: 978-953266870-4

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 204 mm

 • Težina: 460 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 15,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Lisica zna mnoge stvari, a jež samo jednu. Taj grčki aforizam poslužio je Isaiahu Berlinu da podijeli pisce na dvije skupine, one koji pišu i djeluju koristeći se jednom idejom – ježeve, i one koji su raznorodni, višestruki – lisice. Poigravajući se mnogostrukostima, pokazujući veličanstven rep i mijenjajući maske, putujući literarno i stvarno od Japana preko mnogih ruskih klasika do Nabokovljevih američkih avantura ili pak besmislenih predstavljanja knjiga u današnjem svijetu, Dubravka Ugrešić piše roman o pripovijedanju.

Što je književnost danas, koja je njezina uloga i, još važnije, koja je uloga pisca, je li on(a) samo klaun koji putuje svijetom, mogu li se uopće još pričati priče, je li moguće samo tako stvoriti roman i ispripovjediti priču te tko ima kontrolu nad tekstom, autor ili priča sama, sve su to pitanja koja pokreću Lisicu. Poigravajući se Ich-formom, bez imalo patetike, prepuna finoga humora, suptilne ironije, književnih i teorijskih referenci, Lisica je veličanstvena posveta piscima i pisanju, onima važnima, nezaobilaznima, onima čije priče mijenjaju čitatelja. Takve priče mogu stvoriti samo briljantni pripovjedači, a jedna od njih bez sumnje je upravo Dubravka Ugrešić.

 1. Dobro jutro, luzeri Dobro jutro, luzeri 1. "Želim intervjuirati Jenn J.", piše mi u mejlu znanica, zemljakinja, koja živi u Švedskoj. "Tko je Jenn J.?" pitam je. Jenn J. je vlasnica male trgovine platnenih vrećica. Živi na Upper West Sideu u New Yorku, sa svojim mužem, tri prekrasne kćeri i mačkom Pongom. Njezin website otvara pogled na njezin život, koji izgleda kao reklama za životnu sreću. Jenn J. je lijepa plava europska sjevernjakinja, njezin muž je visok, snažan,
 2. Nebojša Lujanović preporučuje Nebojša Lujanović preporučuje Pisac, znanstvenik i maratonac Nebojša Lujanović preporučuje pet Frakturinih naslova koje nikako ne biste smjeli propustiti.
 3. Priča koja se trudi da ispriča priču... Priča koja se trudi da ispriča priču... Odlomak iz knjige "Lisica" Dubravke Ugrešić Upoznala sam ga u baru moskovskog hotela Beograd, kamo su svraćali Jugoslaveni: ti koji su studirali u Moskvi, ti koji su radili u jugoslavenskoj ambasadi i predstavništvima raznoraznih jugoslavenskih firmi u Moskvi, i jugoslavenski turisti koji su, iz ovih ili onih razloga, došli da potraže svoje zemljake. Bio je fizički neobično privlačan, bilo je teško ne zapaziti g
 4. Dubravka Ugrešić u Booksi Dubravka Ugrešić u Booksi U utorak 26. lipnja 2018. u 19 sati Dubravka Ugrešić gostovat će na Književnom budoaru u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb). O njezinom romanu Lisica, dobitniku ovogodišnje nagrade tportala za najbolji roman, o subverzivnom potencijalu svake dobre književnosti, o recepciji njezinih knjiga u Hrvatskoj i drugim temama s autoricom će razgovarati Katarina Luketić.