Krvnikov Prijelaz

Special cijena 17,80 € Redovna cijena 19,78 €
 • Jezik izvornika: engleski

 • Prijevod: Patricija Horvat

 • Broj stranica: 320

 • Datum izdanja: listopad 2019.

 • ISBN: 978-953358163-7

 • Naslov izvornika: Butcher´s Crossing

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 204 mm

 • Težina: 415 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Stoner, August i Krvnikov Prijelaz tri su veličanstvena romana kojima je svjetsku književnost zadužio američki pisac John Williams (1922.–1994.), autor kojega je nanovo otkrilo i među klasike uvrstilo 21. stoljeće.
Nezaboravnim Williamsovim junacima – sveučilišnom profesoru Williamu Stoneru i rimskome caru Augustu – u Krvnikovu Prijelazu pridružuje se Will Andrews, student koji 70-ih godina 19. stoljeća ostavlja studij na Harvardu i potaknut predavanjem Ralfa Walda Emersona odlazi na Zapad u potrazi za dobrotom, istinom i ljepotom, koje se (Emerson tvrdi) mogu pronaći jedino u Prirodi. Ali Priroda, koja za Andrewsa počinje u Krvnikovu Prijelazu, gradiću izgubljenom u Kansasu, bit će drugačija od one koju je očekivao i kakvoj se nadao. Priča o dolini skrivenoj u Stjenjaku Colorada, u kojoj zimuje nepregledno krdo bizona, potaknut će ga da se priključi iskusnome lovcu Milleru i dvojici njihovih suputnika na epskom putovanju koje će ih kroz netaknute rajske predjele naposljetku dovesti do istinskog srca tame.
Smještajući radnju svojega romana na Divlji zapad, John Williams ne želi napisati samo još jedan vestern. Baš kao i druga dva njegova remek-djela, Krvnikov Prijelaz čitatelja osvaja ponajprije svojom mudrošću, jasnoćom i poznavanjem ljudske duše, ukazujući se ujedno i kao prvi u nizu velikih romana koji bespoštedno propituju mitove i snove ugrađene u temelje moderne Amerike.

"Jedna od najboljih knjiga ikada napisanih o neuhvatljivoj prirodi Zapada."
Time Out

"Ogoljeni od sentimentalnosti ili ukrasa, događaji i mjesta koje Williams opisuje počinju nam se činiti neizbježnima, vječnima i fascinantno dramatičnima. Williamsov jezik kao da je uklesan u kamenu – u planinama…Stoner nam je otkrio pisca koji je napisao veliku knjigu, ali Krvnikov Prijelaz pokazuje da je John Williams i više od toga: ako je kao autor i bio zaboravljen, nema nikakve sumnje da je bio velik."
Independent

"Priča o lovu na jedno od posljednjih velikih krda bizona postaje 'potraga jednog mladića za cjelovitošću vlastitog bića'… Likovi su uobličeni, događaji životni, a mjesta, mirisi i zvukovi baš kakvi trebaju biti. Williamsova je proza vrhunska, što je rijetkost u vesternima. Još, Johne Williamse."
Chicago Tribune

"Krvnikov Prijelaz rastavlja mit o Zapadu, otkrivajući strašnu priču o mukotrpnom preživljavanju iz dana u dan… Suzdržani i veličanstveni lirizam, čak i kad je najmekši, nikada ne prelazi granicu, a moralna kritika sadržana je u preciznosti jezika, sada već glasovite jednostavne i elegantne proze Johna Williamsa."
Bret Easton Ellis

"Okrutan i nemilosrdan, premda stišana tona, Krvnikov Prijelaz pripremio je put za Cormaca McCarthyja."
New York Times Book Review

 1. Fraktura na Interliberu 2019. Fraktura na Interliberu 2019. Volimo Interliber! Najveći domaći sajam knjiga prilika nam je da predstavimo ono što smo radili cijelu godinu. Volimo se družiti s našim čitateljima, volimo ih upoznavati i veseli nas povratna informacija o onome što im se sviđa u našim izdanjima i što od nas očekuju. Ispunjava nas razgovor o knjigama. Posebno nas obraduje kada nekome otkrijemo knjigu koja se podudara s njegovim čitateljskim ukusom, naslov koji bi inače možda propu