Obraćenica

Special cijena 17,80 € Redovna cijena 19,78 €
 • Jezik izvornika: nizozemski

 • Prijevod: Romana Perečinec

 • Broj stranica: 304

 • Datum izdanja: kolovoz 2019.

 • ISBN: 978-953358156-9

 • Naslov izvornika: De bekeerlinge

 • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

 • Visina: 204 mm

 • Težina: 400 g

 • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

U osvit križarskih ratova sedamnaestogodišnja Vigdis Adelais, kći napola kultiviranog Normana naseljenog u Rouenu, jednog dana prolazi uz ješivu i zagleda se u Davida Todrosa, sina glavnog rabina iz Narbonne. Premda njezin otac kritizira potpirivanje mržnje prema Židovima, kad sazna za zabranjenu ljubav, zatvori Vigdis u samostan. Nakon uspješnog bijega mlada obraćenica uzima ime Hamutal, a premda se čini da će u planinskom mjestašcu Monieuxu naći mir za sebe i svoju djecu, David i Hamutal nisu ni svjesni kakva ih sve iskušenja i tragedije tek čekaju.

Roman Obraćenica flamanskog pisca Stefana Hertmansa sjajna je rekonstrukcija događaja koji se, premda stari gotovo tisuću godina, čine nevjerojatno suvremenima. Izvanredno oslikanim likovima i atmosferom, kao i dubinom povijesnog shvaćanja Obraćenica je nedvojbeno remek-djelo autora koji se već proslavio Slikarom i ratom.

"Obraćenicom je Hertmans napisao izvanredni roman, epski i lirski istovremeno, u kojem se političko i osobno isprepliću na dramatičan način, u kojem sadašnjost odjekuje u prošlosti. Najviše što od romana možemo očekivati."
De Reactor

"Zadivljujuća priča... Hertmans oslikava srednjovjekovni svijet uz isti senzibilitet i osjećaj za detalj koji su bili toliko uspješni uSlikaru i ratu. Napeto i privlačno... Obraćenica je iznimno djelo.
Sunday Times

"Obraćenica je portret izuzetno čvrste žene. Hertmans je u njoj stvorio junakinju za sva vremena."
Knack

"Obraćenica je ključna knjiga koji će dotaknuti srca i glave [...] roman pun samokontrole tako tipične za veliko spisateljsko umijeće Stefana Hertmansa."
De Standaard

"Hertmans daje živu i zahvaljujući detaljima gotovo opipljivu sliku tog nemirnog perioda. Ovaj se roman temelji na opsežnom istraživanju."
Friesch Dagblad

Tribina Razotkrivanje sa Stefanom Hertmansom
2. 12. 2019, ZKM, Zagreb

 1. Tribina Razotkrivanje sa Stefanom Hertmansom Tribina Razotkrivanje sa Stefanom Hertmansom U ponedjeljak 2. prosinca 2019. u 18 sati na tribini Razotkrivanje gostuje   Stefan Hertmans. U Zagrebačkom kazalištu mladih (Teslina 7), u dvorani Polanec, predstavit ćemo njegov roman Obraćenica. Razgovor s autorom vodit će urednik Roman Simić.                 U osvit križarskih ratova sedamnaestogodišnja Vigdis Adelais, kći napola kultiviranog Normana naselj