Konkvistadori s kistom

Special cijena 23,77 € Redovna cijena 26,41 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 256

  • Datum izdanja: studeni 2019.

  • ISBN: 978-953358177-4

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Težina: 585 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

"Panorama slikara koju nam Gavrilović predstavlja i nudi unosi doista novu dimenziju i daje svježinu našoj likovnoj suvremenosti. Pritom su piščeve analize i interpretacije iznimno pertinentne i kompetentne, ispisane temperamentom i polemičnošću strastvenog zagovornika, prvog literata na zadatku tumačenja i vrednovanja aktualnih pojava. Mnoge se stranice čitaju upravo s užitkom u tekstu, a lucidno osvjetljavaju i približavaju nam djela o kojima je riječ."
- Tonko Maroević

“Ponekad retorički žovijalan i otvoreno polemičan, a redovito revno i iskreno zauzet za sudbinu slikarstva u slikarskom djelu nesklonim vremenima naše multimedijalne suvremenosti, Feđa Gavrilović bilježi kroniku onih autora i tendencija u našoj likovnoj sredini (oslanjajući se ujedno i na širi kontekst srodnih stremljenja u svijetu) koji se kista laćaju sa zamjetnim udjelom elana, ne bi li u stvarnosti koja ih okružuje pronašli još koji pedalj slikom neosvojenog prostora. Konkvistadori s kistom svojim djelima tako nastoje (po tumačenju autora) ukazati na ‘transformativni potencijal slikarstva’, prožet svojevrsnim likovnim élan vital, potencijal je to kojim ti slikari – na tragu likovnih zasada transavangarde, nove slike i drugih bližih nam i daljih slikarskih stremljenja – iznova aktualiziraju zanemarene mogućnosti discipline koja (uskrsnula poput Lazara) slikom osvjetljuje izvorne spoznajne uvide u, riječima neproničnu, zbilju naše današnjice.”
- Jagor Bučan

Predstavljanje knjige Konkvistadori s kistom Feđe Gavrilovića
3. 12. 2019., Galerija Forum, Zagreb

 

  1. Predstavljanje knjige Predstavljanje knjige "Konkvistadori s kistom" Feđe Gavrilovića U utorak 3. prosinca 2019. u 19 sati u Galeriji Forum (Teslina 16) u Zagrebu predstavit ćemo knjigu  Konkvistadori s kistom Feđe Gavrilovića. Uz autora o knjizi će govoriti Sibila Petlevski i Jagor Bučan. Razgovor moderira Seid Serdarević.                 "Panorama slikara koju nam Gavrilović predstavlja i nudi unosi doista novu dimenziju i daje svježinu našoj likovnoj suvremenosti