Urednik Seid Serdarević izdvaja iz akcije Digital Yard Sale

Uvijek je najteže izabrati zašto preporučiti baš neku od silnih naših knjiga koje sam ili birao kao glavni urednik ili uređivao. Najradije bih preporučio sve. No među ovima izabrao sam ih nekoliko. Jedan je poljski autor Marek Krajewski i njegova trilogija krimića o Breslauu. Smještena u današnji Wroclaw neposredno prije početka Drugoga svjetskoga rata, s nemilosrdnim gadom glavnim detektivom, rastućim nacizmom u pozadini, ludim ubojstvima, kuplerajima, jazzom te mješavinom gorkoga i slatkoga ove će vas knjige zabaviti, ali i pokazati, slično kao Babylon Berlin, jedno drugo vrijeme u svim njegovim nijansama.
Steve Sam Sandberg svojim monumentalnim djelom Ubogi uŁódźu – evo nas opet u Poljskoj – smještenim u židovski geto u Łódźu, jedan od najvećih u okupiranoj Europi, dokumentarno točno, precizno, a literarno uvjerljivo prikazuje čitav spektar ljudskih sudbina, a posebno se fokusira na jednog od najkontroverznijih Židova iz vremena Holokausta Mordechaija Chaima Rumkowskog.
Još jedna knjiga bavi se obiteljskim sudbinama; riječ je o romanu Sudbina obitelj Meijer Charlesa Lewinskog. Kroz četiri generacije od Francusko-pruskog rata 1871. do Drugog svjetskoga rata ulazimo u pore ne samo jedne obitelji već i jedne zemlje, naizgled pitome, uvijek neutralne Švicarske. Vrijeme je to velikih promjena – tehnoloških, promjene odnosa prema drugima, rasne i spolne ravnopravnosti, vrijeme tako slično današnjem da ponekad bude i zastrašujuće.
I za kraj prvi roman jednog od najtalentiranijih pisaca ne samo svoje generacije Gorana Ferčeca Ovdje neće biti čuda, rasnog dramatičara, kroz koji se prelama vječni sukob sina i oca, povratak iz inozemstva u napušteno selo negdje u Slavoniji, roman o intelektualcu i njegovim dilemama u svijetu lišenom svakoga značenja.

Prikaži kao Rešetka Popis

Broj stavki: 6

Postavi padajućim redoslijedom
  1. Smrt u Breslauu
    Smrt u Breslauu
    Special cijena 9,00 kn Redovna cijena 50,00 kn
Prikaži kao Rešetka Popis

Broj stavki: 6

Postavi padajućim redoslijedom