Uhoda

Special cijena 134,10 kn Redovna cijena 149,00 kn
  • Jezik izvornika: švedski

  • Prijevod: Danilo Brozović

  • Broj stranica: 528

  • Datum izdanja: travanj 2017.

  • ISBN: 978-953266860-5

  • Naslov izvornika: Stalker

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 615 g

Kamera drhtavo i potajice kroz prozor bilježi kako Maria Carlsson oblači crne hulahupke. Snimatelj je nepoznat, a policija gotovo istodobno dobiva tu snimku i dojavu o lešu. Maria je ubijena, s jezika joj je istrgnut pirsing – mali svjetlucavi Saturn. No ona nije jedina žrtva okrutnog ubojice čiji zločini neopisivo podsjećaju na ubojstvo za koje je prije desetak godina osuđen svećenik ovisnik Rocky Kyrklund. Ovaj novi val nasilnih smrti istražuje inspektorica Margot Silverman koja se želi dokazati kolegama kao dostojna zamjena svojem pokojnom prethodniku. U istragu koja tapka u mjestu uključuje se i psihijatar hipnotizer Erik Maria Bark zahvaljujući kojem je Kyrklund završio iza rešetaka. Ipak, pravog rezultata ne može biti ako se Joona Linna ne vrati iz mrtvih.

Uhoda, peti roman iz serije o inspektoru Jooni Linni, još je jedan napeti triler nakon kojeg navlačite zavjese na prozorima. Bračni par Ahndoril koji se skriva iza pseudonima Lars Kepler ovim nastavkom samo potvrđuje svoje mjesto među majstorima vrhunskog švedskog trilera. Čita se u dahu!

Vrsna strava u visokom tempu.
– Dagens Nyheter, Švedska

Ova je priča toliko nevjerojatno mračna da će se čitatelj zateći kako istodobno želi okrenuti stranicu i nastaviti čitati, no previše je uplašen da bi to učinio.– The Sun, Velika Britanija

Divlje i sirovo, vraški zastrašujuće i vraški dobro napisano.
– Ekstra Bladet, Danska

Romani Larsa Keplera uvijek su napeti i slikovito nasilni dok on riječima prikazuje noćnu moru. – Sydney Morning Herald, Australija

Roman je opsežan, no pripovijedanje je napeto i pod kontrolom, a kratka poglavlja samo pridodaju napetosti, baš kao i uzbuđujući finale. – Irish Independent, Irska

Uhoda je zastrašujuće štivo u kojem ćete uistinu uživati, no možda će vam trebati malo vremena da zaspite nakon što dovršite čitanje.
– Daily Express, Velika Britanija

Dobro i tečno, roman održava visoki tempo i čita se u dahu.
– Göteborgs-Posten, Švedska

Izvrsno napisani triler koji ne popušta ni na sekundu.
– Adresseavisen, Norveška

Uhoda je remek-djelo iz žanra trilera, ne pada mi na pamet nijedan drugi način na koji bi se opisala ova knjiga.
– Gefle Dagblad, Švedska


Čitaj u e-izdanju!

Čitanje ovog trilera literarni je ‘vlak smrti’ koji zaranja u mrak

Bojana Radović, Večernji list, 23. 4. 2017.

Ljubitelji uzbudljivih krimića odavno su upoznali, i zavoljeli, Larsa Keplera. I znaju da je to zapravo pseudonim iza kojeg se krije švedski autorski i bračni par: književnica Alexandra Coelho Ahndoril i njezin suprug, dramaturg i književnik Alexander Ahndoril, koji su na najboljem putu da ponesu titulu najmračnijih kraljeva skandinavskih trilera. Njihov hrvatski izdavač je Fraktura, koja ih je 2012. godine i dovela u Hrvatsku, gdje su osobno predstavili roman “Hipnotizer”.

Ovih dana na police knjižara stiže peti roman iz serije o inspektoru Jooni Linni, posebno uzbudljiv i zbog “uskrsnuća”, jer na kraju četvrtog romana bili smo sigurni da je sposobni i intuitivni inspektor mrtav. No, “Uhoda” (urednica Iva Karabaić, prijevod Danilo Brozović) vraća ga u igru i to na spektakularan način, a tu su i ostali likovi koje smo već upoznali u dosadašnjim romanima. I za čitatelje kojima će ovo biti prvi susret s ovim autorima i njihovim glavnim junakom jamčimo uzbudljive trenutke. U mračnom trileru, na gotovo petstotinjak stranica, autori nekoliko puta priču odvedu sasvim neočekivanim smjerom čineći tako čitanje nalik na literarnu vožnju vlakom smrti. Vožnja je to u kojoj ni u jednom trenutku ne možete predvidjeti u kakvu će tamu “vlak” zaroniti.

Iako identitet serijskog ubojice doznajemo mnogo prije samog kraja romana, on ostaje podjednako uzbudljiv do zadnje rečenice, jer žrtve čak nekoliko puta moraju pobjeći iz smrtonosne zamke. No, uz sva uzbuđenja policijske potrage i mnogostrukih – vrlo okrutnih – ubojstava ovaj triler skriva i jednu uzbudljivu potpriču o tome koliko psiholozi pomažu policiji u rješavanju zločina, a koliko im mogu, samom činjenicom da su ljudi sa svim vrlinama i manama, odmoći, pa i odvesti ih na potpuno pogrešan trag.