Povijest jedne čudesne ljubavi

Special cijena 27,00 kn Redovna cijena 30,00 kn
  • Jezik izvornika: švedski

  • Prijevod: Željka Černok

  • Broj stranica: 304

  • Datum izdanja: rujan 2007.

  • ISBN: 978-953266025-8

  • Naslov izvornika: Den vidunderlinga kärlekens historia

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 435 g

Iste olujne zimske noći 1813. u bordelu u Königsbergu rođena je zdrava djevojčica Henriette i zastrašujuće deformiran dječak. Iako je gluh, nijem, dlakav i bez ruku Hercule uspijeva preživjeti i ubrzo otkriva da posjeduje nevjerojatnu moć čitanja misli. Dvoje djece odrasta zajedno i među njima se razvija istinska, nadnaravna ljubav. Nakon što su okrutno rastavljeni, Hercule kreće u bjesomučnu potragu s kraja na kraj devetnaestostoljetne Europe.
Čudesno lijep, poetičan, zabavan i tužan, ovaj roman Carla-Johana Vallgrena duboko uranja u vrijeme u kojem se još uvijek miješaju magija i znanost, fantastika i realnost, ratovi, revolucije i velike avanture.

Ovo je priča o ljubavi, patnji, strahu, mržnji i otkupljenju.
Bookreporter

Fantastičan roman, i to doslovno, oblikovan gotovo nadnaravnom spisateljskom snagom.
Dagbladet

Priča je napeta, tužna i raspaljuje bijes, ali blistavi i živi opisi daruju joj čudesnu ljepotu.
Ecletica

Roman zabavlja svojom mistikom, kovitlajući oko čitatelja raskošan jezik i gustu atmosferu.
Süddeutsche Zeitung

Parfem za novu generaciju. Briljantno.
Time Out

Čitatelji će ovu priču pamtiti do kraja života.
First Look

4.6.2008.

Autorova web stranica

www.vallgren.nu

4.6.2008.

Povijest jedne čudesne ljubavi

Limun.hr

Unazad nekoliko godina počeli su se u Hrvatskoj pojavljivati prevodi knjiga s nordijskih jezika, posebice popularne literature. I dok su klasici kao što su Henrik Ibsen ili Knut Hamsun relativno dobro zastupljeni, novi autori koji su obilježili svojevrsni boom u suvremenoj skandinavskoj književnosti početkom 90-tih rijetko su bili dostupni izvan granica matične kulture. Što se tiče Hrvatske led je probio roman Frode Gryttena 'Pjesma košnice', uslijedili su u izdanju AGM-a romani Jonasa Gardell, Mikaela Niemia i Erlanda Loea. Novoobjavljeni roman Carla-Johana Vallgrena u izdanju Frakture tematikom je drugačiji od gore navedenih autora, naime riječje o povijesnom romanu smještenom u 19. stoljeće, dok su ostali navedeni romani uglavnom posvećeni problemima popularne kulture 20.stoljeća. Vallgrenov roman Povijest jedne čudesne ljubavi dugo je vremena bio najprodavanija knjiga u Švedskoj, a najčešće je opisivan kao 'Parfem' za novu generaciju!