Carska vatra

Special cijena 152,10 kn Redovna cijena 169,00 kn
  • Jezik izvornika: engleski

  • Prijevod: Patricija Vodopija

  • Broj stranica: 560

  • Datum izdanja: listopad 2015.

  • ISBN: 978-953266656-4

  • Naslov izvornika: Imperial Fire

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 695 g

Još jedan nenadmašan spoj pustolovine i povijesti iz pera Roberta Lyndona, autora nezaboravne Potrage za sokolom.

Godina je 1081., velike se vojske sudaraju, a vladarske loze smjenjuju na prijestoljima – od Engleske do Bizanta Europa bukti ratovima. Ali na istoku prostire se još moćnije carstvo, koje posjeduje oružje što može promijeniti sudbinu svijeta: barut. U želji da se domogne vatrene smjese poraženi bizantski car pokreće naizgled neizvedivu misiju: na dvor kineskog cara šalje viteza - plaćenika Vallona i njegov odred elitnih boraca, koji se toga oružja moraju domoći ili poginuti pokušavajući. Na putu u nepoznato Vallonovoj skupini pridružit će se njegovi vjerni prijatelji: grčki liječnik Hero i engleski lovac Wayland, ali i mladi i nepromišljeni novak Lucas – svaki od njih za to će imati svoje razloge, svaki svoju tajnu. Preko prevrtljivih mora i užarenih pustinja, kroz nego- stoljubive planine i nepregledne stepe, staza do Nebeskog Carstva Vallonovu će družinu voditi u nepoznate zemlje s onu stranu Puta svile. Mnogi će pritom poginuti... ali nagrada za one koji prežive bit će nezamisliva. Carska vatra roman je koji Roberta Lyndona potvrđuje kao majstorskog pripovjedača, a čitatelja šalje na književno putovanje s kojega se neće htjeti vratiti.

Volite li obimne povijesne romane pune pustolovina, raznovrsnih i zanimljivih likova, nepogrešivo smještene u odgovarajući geopolitički i geografski kontekst te nošene radnjom koju ne možete prestati pratiti – ovo je knjiga koju morate pročitati.
Aspen Daily News

Roman pun historijski preciznih pojedinosti o srednjovjekovnom ratovanju...
Library Journal

Ova nevjerojatno dobro komponirana epska priča kao stvorena je za čitatelje koji vole ambiciozne pustolovne romane utemeljene na povijesnim činjenicama.
Booklist

Očaravajuća i dirljiva epska priča koja uobičajene teme povijesnog romana – ljubav, izdaju, strast i iskupljenje – preuzima i nosi nebu pod oblake. U ovom sam se romanu izgubio i više nisam htio nazad.
M. C. Scott

Surovi ep o životu ratnika u mračnom srednjem vijeku

KK, 24express, 12.2.2016.

Nakon više nego uspješne epopeje “Potraga za sokolom”, povjesničar i sam sokolar Robert Lyndon šalje viteza Vallona na putovanje života. Točnije, poraženi bizantski car Aleksije šalje ga u daleku Kinu. skupa sa svojom elitnom postrojbom plaćenika, nekoliko stotina konja i nekoliko bliskih prijatelja koji to čak možda i nisu. Misija hrabrog i mudrog Vallona djeluje nemoguće; car ga šalje u drevno istočno carstvo koje je rijetko tko posjetio, ali svi su čuli za njega. Careva želja je dočepati se recepta za barut, slavni kineski izum koji označava vojnu i diplomatsku moć. Neizvjesno je hoće li Vallon uspjeti jer put do Kine traje godinu dana i obilježen je nepremostivim, raznolikim krajolicima, od divljih visoravni do prevrtljivih pustinja, od podzemnih rijeka pa sve do divljih hordi Seldžuka, Pečeneza i raznih odmetnika. Za istkati ovako veličanstvenu sagu, ovakvu povijesno potkrijepljenu epopeju o životu ratnika u srednjem vijeku, potrebno je puno znanja, strpljenja i iskustva. Lyndon sve to ima - crpio je podatke iz mnogih svojih planinarskih pohoda. I isplatilo mu se jer savršeno dosljedno pretače tu živost povijesti u retke “Carske vatre”, dočarava krvave borbe i pokvarenost međuljudskih odnosa. Robert Lyndon opasno se približava reputaciji “Igre prijestolja” i bardu Georgeu R. R. Martinu, posebno po načinu na koji ustraje u detaljima i crticama davno ugaslih svjetova.