Knjiga o Baltimoreu

Special cijena 17,80 € Redovna cijena 19,78 €
  • Jezik izvornika: francuski

  • Prijevod: Željka Somun

  • Broj stranica: 448

  • Datum izdanja: ožujak 2018.

  • ISBN: 978-953266932-9

  • Naslov izvornika: Le livre des Baltimore

  • Vrsta uveza: meki

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 560 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Prije Drame postojale su dvije vrste Goldmanovih: oni posebni i oni obični. Oni sretni i oni koje je sreća zaobilazila. Goldmanovi iz Baltimorea i oni iz Montclaira. Na Marcusovu veliku žalost, cijelo svoje djetinjstvo on je pripadao Montclairanima. Sin jedinac, s roditeljima je živio u maloj kući u New Jerseyju, dok su Baltimorci — njegovi uspješni, lijepi i talentirani bratići Hillel i Woody, stric Saul i teta Anita — u svojoj luksuznoj vili u elitnoj četvrti Baltimorea živjeli naizgled savršen život. Ključna je riječ: naizgled.

Jer, osam godina nakon Drame, tražeći građu za novi roman, nova zvijezda američke književne scene Marcus Goldman zagrepst će površinu priče o svome djetinjstvu i u potrazi za istinom dospjeti do njezina dvostrukog dna, ispisujući posve novu knjigu o Baltimoreu.

Što se dogodilo s Družinom Goldmanovih? Kako se njihovo kraljevstvo urušilo pod teretom laži, ljubomore i izdaje? Kružeći oko obiteljske Drame i naposljetku nas uvodeći u samo njezino središte — Dicker ispisuje moćan roman o zabludama i kraju jednoga djetinjstva, knjigu o ljubavi, prijateljstvu, odanosti i fatalnoj varljivosti sjećanja.

 

Dicker koji je napisao Istinu o Slučaju Harry Quebert bio je čarobnjak, akrobat. Dickeru iz Knjige o Baltimoreu nisu potrebni trikovi. On nije samo dobar pisac, on je velik pisac.
— Corriere della Serra

Očaravajuće. Višeslojna obiteljska saga koja se čita kao triler.
— Frankfurter Neue Presse

Joël Dicker se vratio i u najboljoj je formi. Knjiga o Baltimoreu titanski je roman koji zaziva Nabokova, knjiga koju valja preporučiti.
— El Cultural de El Mundo

U samo nekoliko tjedana Knjiga o Baltimoreu zauzela je prva mjesta na listama najprodavanijih naslova, a sada znamo i zašto. Tražit ćete svaki slobodan trenutak – u vlaku, u autobusu, čekajući u redu – da se zadubite u čitanje.
— Toutelaculture.com

Istinom o Slučaju Harry Quebert Dicker je osvojio važne nagrade i pretvorio se u europski književni fenomen desetljeća. Sad, u Knjizi o Baltimoreu, uspio nam je ponuditi sve sastojke svog prethodnog romana, uključujući i njegova junaka, pisca Marcusa Goldmana.
— Librújula 

Dojmljiv uvid u pomaknuti američki klasni sustav i potresna priča o bratstvu i obiteljskom suparništvu.
— The Times

Roman koji leluja između nostalgije za onim što je moglo biti i žalljenja za onime što se više nikada neće dogoditi. Predivno napisana knjiga.
— Elle