Kad su padali zidovi

Special cijena 7,00 € Redovna cijena 18,45 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 256

  • Datum izdanja: listopad 2019.

  • ISBN: 978-953358176-7

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 204 mm

  • Težina: 355 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 0,00 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Konac je 1980-ih, vrijeme kada Zagreb izranja iz sna, klubovi su prepuni, a noć se čini još itekako mlada. Dok velikani svjetske glazbe dolaze održati koncerte i demokracija kuca na vrata, budućnost se, barem većini, čini sretna i dobra. Istovremeno se osjećaju i promjene u zraku, koji se čak kao čisti prodaje u konzervama. Crni, glavni junak romana Kad su padali zidovi, mladi je nadobudan dečko koji voli filozofiju i rock 'n' roll, odrasta u pomalo nesređenim obiteljskim odnosima u centru grada i asfalt je njegov drugi dom. On i njegovi prijatelji na kraju srednjoškolskog obrazovanja razmišljaju o djevojkama i o tome kako će promijeniti svijet.

Kad su padali zidovi autentičan je roman o odrastanja u Zagrebu krajem osamdesetih u kojem Kristijan Vujičić plastično i živo, s puno humora, opisuje dogodovštine gomile mladića i djevojaka u prijelomnim godinama njihovih života. Od euforije do straha, od neobuzdanih partijanja do zračnih uzbuna, od prijateljstava do mržnje, od ljubavi do bijega, od internacionalizma do nacionalizma, od komunizma do višestranačja – sve to sabijeno je u ovom romanu brzoga ritma.

Kad su padali zidovi kronika je odrastanja na gradskim ulicama u kojoj se ne štedi nikoga, ni djecu ni roditelje, jer svi moraju odrasti i promijeniti se da bi opstali u novom novom vremenu.

  1. Kristijan Vujičić u karlovačkoj Knjižnici za mlade Kristijan Vujičić u karlovačkoj Knjižnici za mlade Gost Književne večeri u Knjižnici za mlade Gradske knjižnice «Ivan Goran Kovačić» Karlovac u petak 13. studenoga 2020. u 19 sati bit će  Kristijan Vujičić. Autor će predstaviti svoj roman Kad su padali zidovi i razgovarati s čitateljima.   "Mnogi su dobri romani posljednjih godina napisani o posljednjem ratu i njegovim posljedicama, ali ovaj Vujičićev roman jedan je od rijetkih koji to
  2. Tribina Razotkrivanje s Kristijanom Vujičićem Tribina Razotkrivanje s Kristijanom Vujičićem Na tribini Razotkrivanje, u utorak 19. studenog 2019. u 18 sati predstavit ćemo novi roman  Kristijana Vujičića Kad su padali zidovi. U Maloj dvorani Hrvatskoga glazbenog zavoda u Zagrebu (Gundulićeva 6) razgovor s autorom vodit će urednik Seid Serdarević.                 Konac je 1980-ih, vrijeme kada Zagreb izranja iz sna, klubovi su prepuni, a noć se čini još itekako mlada.