Kad je Nina znala

Special cijena 134,10 kn Redovna cijena 149,00 kn
  • Jezik izvornika: hebrejski

  • Prijevod: Andrea Weiss Sadeh

  • Broj stranica: 288

  • Datum izdanja: srpanj 2020.

  • ISBN: 978-9533582324-4

  • Naslov izvornika: When Nina Knew

  • Visina: 204 mm

Knjigu Kad je Nina znala možete naručiti do 16. 7. po pretprodajnoj cijeni s 10 % popusta i besplatnom dostavom. Uz knjigu na DAR dobivate Bookerom nagrađeni roman Davida Grossmana Ušao konj u bar. Knjigu s darom isporučit ćemo u roku od tri radna dana po njezinu izlasku iz tiska. Samo u Frakturinoj web-knjižari do 16. 7. ili do isteka zaliha. Možete naručiti i e-poštom na [email protected] ili telefonom na 01/3357863. Besplatna dostava vrijedi za Hrvatsku.

“Tuvia Bruk bio mi je djed. Vera je moja baka. Refael, Rafi, R, zna se, moj je otac, a Nina – Nina nije ovdje. Nine nema”, zapisat će u svoju bilježnicu Gili, pripovjedačica novog velikog romana Davida Grossmana, dobitnika nagrade Man Booker International i istaknutoga kandidata za Nobelovu nagradu za književnost.
Nina je ta koje nema, ali kad s Arktičkog otoka dođe na proslavu devedesetog rođendana svoje majke Vere, uskovitlat će sjećanja i osjećaje, te pokrenuti priču koja od Čakovca u osvit Drugog svjetskog rata vodi do kibuca u Izraelu, a odatle ponovno nazad, do čvora boli i patnje, do mjesta gdje je sve počelo i gdje će se sve završiti – do Golog otoka.
Kad je Nina znala knjiga je o tri snažne žene i njihovu putovanju do otoka na kojemu je Vera provela dvije i pol godine, odbivši da svojega mrtvog muža proglasi neprijateljem naroda. Rane koje se prenose generacijama i obiteljske tajne koje upravljaju životima, ljubav od koje klecaju koljena i ljudskost koja iskupljuje građa su nadahnjujuće životne priče Eve Panić Nahir, koju je dokumentarcem otkrio Danilo Kiš, a ovjekovječio ju je David Grossman veličanstvenim romanom Kad je Nina znala.

“David Grossman, veliki mehaničar duše.” – Haaretz

“Pretvoriti jednu pripovijest temeljenu na stvarnim događajima u stvarnu pripovijest, ‘univerzalnu i preciznu, mučenu sudbinom i uljepšanu silnom čovječnošću’, zahtijeva mudrost pripovjedača kakav je David Grossman.” – Avvenire

“Grossman zna kako o ljubavi i obitelji govoriti s razumijevanjem i sućuti, čvrsto vjerujući u obje.” – Makor Rishon

“Pripovijest koja grije svojom ljudskom toplinom. Grossman voli ljude i svoje likove, što je hvalevrijedna kvaliteta, ali prije svega – veličanstveno književno sredstvo… Njegova radoznalost i empatija osvajaju čitatelja.” – Ynet