Izlet na Kras

Special cijena 15,41 € Redovna cijena 17,12 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 192

  • Datum izdanja: studeni 2017.

  • ISBN: 9789532669145

  • Naslov izvornika: Izlet na Kras

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 204 mm

  • Težina: 285 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 17,12 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

U Vikend akciji s 46% popusta! Samo u Frakturinoj web-knjižari do 23. 2. ili do isteka zaliha. Možete naručiti i e-poštom na [email protected] ili telefonom na 01/3357863. Za kupovinu iznad 200 kn poštarina je besplatna i vrijedi za dostavu u Hrvatskoj. (Pri kupovini knjige koja je u Vikend akciji ne možete primijeniti promotivne kodove.)

Krajem devetnaestog stoljeća Trst je jedna od najživljih luka na Mediteranu – tu se slijevaju trgovci, znanstvenici, bonvivani. Habsburška Monarhija i vladavina cara Franje Josipa čine se vječnima. Mladi biolog, netom svršeni doktor Hans Driesch na svome putu u Napulj zastaje u Trstu, gdje će proboraviti sedam nezaboravnih dana i noći. Smješten u ljupkom pansionu, upoznaje svoje sustanare, veselu češku trgovačku obitelj, svoga rivala sa studija te niz drugih likova. Ljubavnici, prevaranti i osiromašeni građani, svi oni nalaze se u Trstu da bi kao vrhunac svoga boravka odlučili posjetiti okolicu Trsta, vidjeti kako izgleda kraški kraj i uživati u prirodi. Ono što je trebao biti bezazlen izlet pretvorilo se u neizvjesnu avanturu u kojoj će se razotkriti tko je tko, i kakve tajne svatko od slučajnih suputnika krije, od talijanskog iredentista koji želi zabilježiti položaje tršćanske ratne luke do kćeri trgovca koja je odavno obeščašćena te samo pokušava pronaći naivnog muža koji će sakriti njezinu sramotu.

Izlet na Kras mala je epizoda u životu junaka, ali ona savršeno oživljava duh prijelaza stoljeća koji najbolje karakterizira upravo Hans Driesch, znanstvenik, budući filozof i osnivač vitalizma. Sedam tršćanskih dana i noći koje je minuciozno opisao Milan Soklić pohvala je vitalizmu, životu, humoru, erotici, svemu što život čini sretnim čak i u naizgled bezizlaznim situacijama u kakvima su se junaci našli izgubljeni na tršćanskom Krasu.