Istarska Lady Macbeth

Special cijena 161,10 kn Redovna cijena 179,00 kn
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 384

  • Datum izdanja: veljača 2020.

  • ISBN: 978-953358195-8

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 665 g

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 250,00 kuna.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Kada na glavnom zagrebačkom trgu slabo poznati filmski redatelj ugleda prelijepu djevojku Annu, studenticu slikarstva, zna da je ona utjelovljenje glavne uloge njegova filma o fatalnoj Agnezi Istarska Lady Macbeth. Anna, ljepotica prepuna dvojbi, pristaje biti glumica te ulazi u zamršen profesionalni i ljubavni odnos s čovjekom opsjednutim svojim projektom.
Agneza je zanosna femme fatale koja se sa svojim djetetom naseljava u Istru nakon Drugoga svjetskoga rata, u kojem je preživjela strahote, odlučna da će ostvariti svoje snove – bogatstvo, moć i slavu, a na njezinu je putu ništa neće spriječiti. U furioznom ritmu pratimo dvije sudbine, dvije žene koje postaju jedna. Te moćne i fragilne žene junakinje su suvremene i svevremene.
Miješajući stvarno i nadrealno, prošlost i sadašnjost, vruće ljubavne scene i mračne tajne ljudskih duša, Damir Zlatar Frey piše roman o Istri, umjetnosti, ali najviše o snazi ženskoga. Istarska Lady Macbeth roman je o dvojnim identitetima koji postavlja mnoga pitanja, među ostalima možemo li sami odrediti svoju sudbinu ili nam je određuju povijest i okolina.

Predstavljanje knjige Istarska Lady Macbeth Damira Zlatara Freya
7. 7. 2020., Knjižara Fraktura, Zagreb

  1. Frakturini autori na vRIsku 2020. Frakturini autori na vRIsku 2020. Na 13. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak 2020., koji će se održati od 13. do 19. rujna, gostovat će i Frakturini autori Monika Herceg, Olja Savičević Ivančević i Damir Zlatar Frey.                Ponedjeljak 14. rujna, 19 sati, Exportdrvo - Grobnička rivaPazi poezijaOlja Savičević Ivančević, Divlje i tvojeSudjeluju Olja Savičević Ivančević, Seid Serdarević, Ž
  2. Druženja s piscima i prevoditeljima u Knjižari Fraktura Druženja s piscima i prevoditeljima u Knjižari Fraktura U Knjižari Fraktura u Zagrebu (Ulica Kneza Mislava 17)od 6. do 10. srpnja 2020.pridružite nam se na predstavljanjima knjiga i razgovorima s piscima i prevoditeljima.                 Ponedjeljak, 6. srpnja, 19 satiPredstavljanje knjigeKorov, ili protiv književnosti Marka PogačaraRazgovor s autorom vodi Kruno Lokotar. Utorak, 7. srpnja, 19 satiPredstavljanje knjigeIstarska Lady Macbeth Damira Zlat