Istarska Lady Macbeth

Special cijena 21,38 € Redovna cijena 23,76 €
  • Jezik izvornika: hrvatski

  • Broj stranica: 384

  • Datum izdanja: veljača 2020.

  • ISBN: 978-953358195-8

  • Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom

  • Visina: 225 mm

  • Težina: 665 g

  • Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 12,50 €

Rok isporuke: tri radna dana.

Besplatna dostava: za narudžbe iznad 35,00 €.

Vrijedi za područje Republike Hrvatske.

Kada na glavnom zagrebačkom trgu slabo poznati filmski redatelj ugleda prelijepu djevojku Annu, studenticu slikarstva, zna da je ona utjelovljenje glavne uloge njegova filma o fatalnoj Agnezi Istarska Lady Macbeth. Anna, ljepotica prepuna dvojbi, pristaje biti glumica te ulazi u zamršen profesionalni i ljubavni odnos s čovjekom opsjednutim svojim projektom.
Agneza je zanosna femme fatale koja se sa svojim djetetom naseljava u Istru nakon Drugoga svjetskoga rata, u kojem je preživjela strahote, odlučna da će ostvariti svoje snove – bogatstvo, moć i slavu, a na njezinu je putu ništa neće spriječiti. U furioznom ritmu pratimo dvije sudbine, dvije žene koje postaju jedna. Te moćne i fragilne žene junakinje su suvremene i svevremene.
Miješajući stvarno i nadrealno, prošlost i sadašnjost, vruće ljubavne scene i mračne tajne ljudskih duša, Damir Zlatar Frey piše roman o Istri, umjetnosti, ali najviše o snazi ženskoga. Istarska Lady Macbeth roman je o dvojnim identitetima koji postavlja mnoga pitanja, među ostalima možemo li sami odrediti svoju sudbinu ili nam je određuju povijest i okolina.

Predstavljanje knjige Istarska Lady Macbeth Damira Zlatara Freya
7. 7. 2020., Knjižara Fraktura, Zagreb

  1. Frakturini autori na vRIsku 2020. Frakturini autori na vRIsku 2020. Na 13. riječkom sajmu knjiga i festivalu autora vRIsak 2020., koji će se održati od 13. do 19. rujna, gostovat će i Frakturini autori Monika Herceg, Olja Savičević Ivančević i Damir Zlatar Frey.                Ponedjeljak 14. rujna, 19 sati, Exportdrvo - Grobnička rivaPazi poezijaOlja Savičević Ivančević, Divlje i tvojeSudjeluju Olja Savičević Ivančević, Seid Serdarević, Ž
  2. Druženja s piscima i prevoditeljima u Knjižari Fraktura Druženja s piscima i prevoditeljima u Knjižari Fraktura U Knjižari Fraktura u Zagrebu (Ulica Kneza Mislava 17)od 6. do 10. srpnja 2020.pridružite nam se na predstavljanjima knjiga i razgovorima s piscima i prevoditeljima.                 Ponedjeljak, 6. srpnja, 19 satiPredstavljanje knjigeKorov, ili protiv književnosti Marka PogačaraRazgovor s autorom vodi Kruno Lokotar. Utorak, 7. srpnja, 19 satiPredstavljanje knjigeIstarska Lady Macbeth Damira Zlat